Alman Dışişleri Bakan Yardımcısı Kürdistan'da

Alman Dışişleri Bakan Yardımcısı Kürdistan'da

Kürdistan Bölgesel Hükümeti (KRG) Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi çatışmanın "kötü bir etki" yarattığını ve bölgenin siyasi partilerini sorunları çözmeye çağırdığını söyledi.

Başbakan yardımcısı Kubat Talabani, Erbil’de Almanya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Devlet Sekreteri Walter J. Lindner başkanlığındaki bir heyeti ağırladı. Bölgenin sorunları, ikili ilişkiler, IŞİD sonrası istikrar ve Kürdistan Bölgesi'nin bağımsızlığına dair planlanan referandumunun masaya yatırıldığı görüşmede Kürdistan Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi'ndeki sorunları çözmek için ciddi çabalar gösterdiğini ve bölge halkı arasında umut yarattığını söyledi.

Talabani, siyasi krizin bölgeyi etkilediğini ve bölgenin taraflarının krizleri çözüp genişletmemesi gerektiğini söyledi.

Alman Dışişleri Bakan Yardımcısı Lindner ise uluslararası toplumun Kürdistan Bölgesi'nin istikrarını önemsediğini belirterek Kürdistan’daki iç meselelerin diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini de ekledi.