Almanya’nın Bağdat Büyükelçiliği, elçilik binasına Ukrayna bayrağı astı

Almanya’nın Irak'taki Bağdat Büyükelçiliği, Rusya'nın saldırısına uğrayan Ukrayna'ya destek amacıyla büyükelçilik binasına Ukrayna bayrağı astı.

Almanya’nın Bağdat Büyükelçiliği, elçilik binasına Ukrayna bayrağı astı

Bağdat Büyükelçiliği Facebook sayfasından, “Putin'in Ukrayna'yı işgali bir dönüm noktası ve sadece Ukrayna'ya değil, uluslararası sisteme de doğrudan bir saldırıdır. Sessiz kalamayız, her birimizin harekete geçmesi gerekiyor. Ukrayna ile dayanışma için Bağdat'taki büyükelçiliğimize Ukrayna bayrağını çektik” açıklaması yapıldı.

Rusya'nın Basra Konsolosluğu da bazı Irak vatandaşlarının kendileriyle temasa geçerek Ukrayna ile savaşta Rus ordusunun saflarına katılmak istediklerini bildirdiklerini duyurdu.

Konsolosluk,  "Rus ordusunun bu sorunu çözme gücüne sahip olduğunu tüm taraflara bildirmek isteriz. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu. Birkaç saat sonra konsolosluk, Facebook sayfasındaki açıklamayı sildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı 24 Şubat'tan beri sürüyor. Irak hükümeti şimdiye kadar tarafsız pozisyonunu korudu; ancak Irak vatandaşları ikiye bölünmüş durumda. Sadr Hareketi destekçileri, Ukrayna'yı, İran'a yakın Şii grupların yer aldığı çatı kuruluş "Koordinasyon Çerçevesi" destekçileri ise Rusya'yı tutuyor. /Rudaw