Amedspor’a karşı provokatif bayraklı senaryo

Bursaspor maçının ardından sosyal medyada bazı hesapların Ermenistan’a ait eski görüntüleri kullanarak “Kürt halkı Amedspor için bayrak yakma kampanyası başlattı” şeklinde provokasyon yapmaya çalıştığı görüldü.

Amedspor’a karşı provokatif bayraklı senaryo

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta önceki hafta oynanan Bursa’da oynanan Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde Amedspor futbolcuları sahada ve soyunma odasında saldırıya uğramıştı.

Maç esnasında Bursaspor tribünlerinde 90'lı yıllardaki faili meçhul cinayetler ile özdeşleşen "Beyaz Toros" ve “Yeşil”kod adlı Mahmut Yıldırım'ın posterleri açılmış ve yaşananlar hem spor hem de siyaset gündemine geldi.

Karşılaşmadan sonra Türkiye Futbol Federasyonu sert bir açıklama yaparak “Stadyumlarda marjinal grupların ırkçı, bölücü söylem ve eylemleri, şiddete dönük tutum ve davranışları asla kabul edilemez” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) da Amedspor'a yönelik saldırılar nedeniyle Bursaspor'a 9 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Olayla ilgili tartışmalar devam ederken sosyal medyada bazı kullanıcıların “bayrak yakıldığı” yönünde paylaşım yaparak Amedspor’u hedef göstermeye kalktığı görüldü.

Takma isimler kullanan hesapların, başka yerden aldıkları görüntülerle, “Kürt halkı, Amedspor’a destek için Türk bayrağını yakma kampanyası başlattı” şeklinde paylaşım yapması dikkat çekti.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da 24 Nisan 2017 günü düzenlenen 1915 olayları yıldönümü etkinlikleri sırasında Türk bayrağının yakıldığı görüntüleri paylaşarak “Bursaspor taraftarlarının yaptığı insanlık dışı ırkçılığa karşı öfke dinmiyor” şeklinde yorum yapan hesaba büyük tepki yağdı.

2017'de Erivan’da çekilen görüntüler yayınlandıktan sonra Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'a sert tepki göstermiş ve eylemi şiddetle kınamıştı.

undefined

undefined
(Rudaw)