Trump'tan İran'a çok sert sözler!

İran'ın balistik füze denemesi yapmasına ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Trump, paylaştığı mesajda "İran'a resmi olarak uyarı gönderildiğini” belirtti.

Trump'tan İran'a çok sert sözler!

İran'ın balistik füze denemesi yapmasına ABD sert tepki gösterdi. ABD Başkanı Donald Trump İran'a resmi olarak uyarı gönderildiğini duyurdu.

Trump Twitter'dan "İran, balistik füze fırlatma konusunda resmi olarak UYARILMIŞTI... İran, ABD gelip 150 milyar dolarlık anlaşmayla can simidini atana kadar son demlerini yaşıyordu, çökmeye hazırdı" yazdı.

Trump, ilk mesajında "İran, balistik füze fırlatma konusunda resmi olarak UYARILMIŞTI. ABD'nin kendileriyle yaptığı o korkunç anlaşma için minnettar olmalıydılar" yazdı.

Devamında ise, "İran, ABD gelip 150 milyar dolarlık anlaşmayla can simidini atana kadar son demlerini yaşıyordu, çökmeye hazırdı" ifadesini kullandı.

Trump, paylaştığı mesajlarda İran'ın yanı sıra ABD'nin daha önce izlemiş olduğu siyaseti de eleştirdi. Başkan Trump Twitter mesajında İran'ın "ABD ile yapmış olduğu felaket bir pazarlık sayesinde” bu denemeyi yapabilmış olduğunu ifade etti. Trump, "İran'ın son demlerinde çöküşe hazır bir hale gelmişken, ABD'nin yaptığı 150 milyar dolarlık pazarlık sonucu İran'ı kurtardığını” ifade etti. Trump, İran'ın nükleer programına ilişkin yapılan anlaşmayı daha önce de eleştirmişti.

Trump'ın güvenlik danışmanı Michael Flynn da çarşamba günü basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İran'ın denemesini bir provokasyon olarak nitelendirerek, "İran'ın resmi olarak uyarıldığını” söylemişti. ABD medyasında çıkan haberlerde ise İran'a yaptırımların gündeme gelebileceği öne sürülmüştü.