Kürt devletinin kurulmasının Amerika'nın çıkarlarına uygundur

Amerikalı bir profesör Ortadoğu'da kurulacak bir Kurdistan devletinin Amerika'nın küresel çıkarları ile örtüştüğünü dile getirdi.

Kürt devletinin kurulmasının Amerika'nın çıkarlarına uygundur

Syracuse Üniversitesi'nin sponsorluğunu yaptığı Ulusal Güvenlik ve Anti-Terör Enstitüsü'nün kurucus olan ABD'li ulusal güvenlik profesörü William Banks, Kürt devletinin kurulmasının Amerika'nın çıkarlarına uygun olduğunu dile getirdi.

Gulan dergisine bir röportaj veren güvenlik uzmanı Banks, ABD'nin Obama yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Joe Biden'in Irak'taki bölgesel farklılıkları göz önüne aldığına dikkat çekti.

Irak'ın bölünmesi projesine destek verdiğini dile getiren Profesör Banks, Ortadoğu'nun kalbinde kurulacak bir Kürt devletinin ABD'nin küresel çıkarlarına hizmet ettiğini vurguladı.

Amerika eski Başkan Yardımcısı Joe Biden 2004 yılında açıkladığı bir proje ile Irak'ın ulusal ve mezhepsel temelli 3 federal bölgeye ayrılmasını içeren bir projeyi duyurmuştu.

Kurdistan Bölgesi yetkililerinin büyük bir memnuniyetle karşıladığı bu proje, Irak merkezi hükümetinin yetkilileri tarafından şiddetle reddedilmişti.