Amiri: Uluslararası Koalisyon Kürtleri korumak için oluşturuldu

Irak Parlamentosu’ndaki Fetih Koalisyonu’nun lideri Hadi Amiri, İran'ı methettiği konuşmasında Irak’ta hiçbir yabancı güce ait askeri hava ve kara üssünü kabul etmediklerini söyledi.

Amiri: Uluslararası Koalisyon Kürtleri korumak için oluşturuldu

Irak Parlamentosu’ndaki Fetih Koalisyonu’nun lideri Hadi Amiri, İran ve Hizbullah'ı methettiği konuşmasında Irak’ta hiçbir yabancı güce ait askeri hava ve kara üssünü kabul etmediklerini söyledi ve Uluslararası Koalisyon'un IŞİD Bağdat'a değil Erbil'e yaklaşınca oluşturulduğuna dikkat çekti.

Bağdat’ta Haşdi Şabi tarafından düzenlenen bir programda konuşan Fetih Koalisyonu lideri Hadi Amiri, “Yabancı güçlerin Irak’tan çıkmasına yönelik karar şuan söylediğimiz bir şey değil, 2011 yılında bu karar alınmıştı. Tekrar aynı şekilde karar almaya gerek yok” dedi.

“Irak’ta yabancı askeri hava ve kara güçlerinin bulunmasını kabul etmiyoruz” ifadesini kullanan Amiri'nin bu söylemle Irak'ta bulunan ABD ve Türkiye'yi hedeflerken, Irak'taki en büyük askeri güç olan İran'a ise methiyeler dizmesi dikkat çekti.

İran’ın IŞİD’le mücadelede Irak’a büyük destek verdiğini kaydeden Amiri, “İran ve Lübnan Hizbullahı’na IŞİD’le savaşta verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. İran, IŞİD’le ilk mücadelenin başladığı süreçte Irak’a askeri destek ve cephanelik gönderdi. Herkes Irak’ın artık sonu gelecek derken İran büyük bir rol oynadı” diye konuştu.

Amiri, IŞİD’in Erbil’e yaklaştığının ortaya çıkmasının ardından Uluslararası Koalisyon’un oluşturulması kararının alındığını dile getirdi.