Amûde’de İHA'lar bir aracı hedef aldı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR), Türkiye’ye ait bir İHA Amûde Kenti’nin Güneydoğusu’na düşen Girê Mozan ile Qerqûbê Köyleri arasında bulunan bir yolda askeri bir araca 2 füzeyle vurduğunu bildirdi.

Amûde’de İHA'lar bir aracı hedef aldı
SOHR, Türkiye’ye ait bir insansız Hava Aracı’nın (İHA) Rojava'nın Amûde kentinde askeri bir aracı bombaladığını belirtti.
 
Gözlemevi'nin paylaştığı haberde, Türkiye’ye ait bir İHA Amûde Kenti’nin Güneydoğusu’na düşen Girê Mozan ile Qerqûbê Köyleri arasında bulunan bir yolda askeri bir araca 2 füze attığını, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını, sadece maddi hasar yaşandığını duyurdu.
 
Türkiye İHA’ları 11.01.2023 tarihinde de Kamişlo – Haseke arasındaki M4 Uluslararası otoyolunda bir otomobili hedef alarak bombalamıştı.
 
Türkiye’nin son gerçekleştiği saldı ile birlikte yeni yılın ilk gününden bugüne dek Rojava Kürdistanı ve Özerk Yönetim denetiminde bulunan saldırıların sayısı 6’ya ulaştı. Yaşanan saldırılarda bir sivil, 3 savaşçı şehit düşerken, 3 kişinin de ağır yaralandığı paylaşıldı.