Anonymous, Türkiye’deki 'banka soygunları'nın belge ve ses kayıtlarını paylaştı

Anonymous, daha önce duyurduğu '40 milyon avroluk vurgun'nun belgelerini ve ses kayıtlarını Tweet dizisi halinde paylaştı.

Anonymous, Türkiye’deki 'banka soygunları'nın belge ve ses kayıtlarını paylaştı

Uluslararası hacker grubu Anonymous, "Türkiye’de banka soygunlarının sadece kamu bankalarını kapsamadığını" öne sürerek belge ve ses kayıtları paylaştı.

Anonymous, Türkiye’deki belge ve ses kayıtlarını paylaştı

Grubun '@YourAnonNews' adlı Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Duyuru: Türkiye’de banka soygunlarının sadece kamu bankalarını kapsamadığını gösteren belge ve ses kayıtlarını -eğer teknik sorunlar yaşamazsak- yakın zamanda paylaşacağız. Takipte kalın…” denilmişti. Bankalarla ilgili iddialar, suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'in yayınladığı videonun ardından gündeme gelmişti. Peker, Yıldırım Demirören'in Doğan medya grubunu almak için Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon doları ödemediğini iddia etmişti.

PEKER’İN İDDİASI

Peker, videoda "Bizim Pamukören var ya, şimdi biz gazeteyi bastık, Aydın Doğan kargaşalardan korktu, verdi yerleri. 750 milyon dolara. Aslında bir tanesi o kadar para ederdi. CNN, kanal, Hürriyet, Milliyet hepsini aldık. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. Ziraat Bankası kimin devletin, devlet kimin sizin. Siz patronsunuz, vergi veriyorsunuz ya. Devletten 750 milyon dolar kredi aldı, hiçbirini ödemedi. Ana parayı bırak faizlerini bile ödemedi" iddiasında bulunmuştu.

Uluslararası hacker grubu Anonymous, "Selam Türkiye, size daha önce duyuduğumuz gibi belgeleri ve ses kayıtlarını bu tweet dizisi ile paylaşacağız. Belgelerin redakte edilmemiş hali başka bir hesap tarafından paylaşılacaktır" notuyla belgeleri zincir halinde yayınladı.

‘SADECE SOYGUN AMAÇLI HAZIRLANMIŞ ŞİRKETLERDİR’

Anonymous'tan yapılan açıklamada, "Belgerler; Hesap özetinde bulunan şirketler sadece soygun amaçlı hazırlanmış şirketlerdir. Transfer edilen para aslında yok, single customer credit transfer yani sadece bankada line (kredibilitesi) olan firmalara verilen (verilmiş) gösterilen borçlar. İşlem tamamlandığında bu paralar hızlıca -ses kaydı ve sözleşmeye göre 72 saatte-Türkiye'deki bankadan kaçırılıyor ve sonrasında bunu ödeme yükümlülüğü ilgili banka dolayısıyla Hazine'ye zarar olarak kalıyor. Dış borçların ana garantörü Hazine, bankalar oradan aldıkları yetki ile bu paraları ödüyor ve sonrasında görev zararı yazıp hazineden tahsil ediyorlar." denildi.

Ses kaydının ve belgelerin yer aldığı Tweet zinciri:

‘YANLIŞLIKLA BİR 'SIFIR' FAZLA YAZILMIŞ’

Belgeyi hazırlayan teknik ekipteki kişinin yanlışlıkla bir 'sıfır'ı fazla yazması nedeniyle kullanışsız hale gelmiş, beş yüz milyon Avrocukluk vurgunun gerçekleşmesi mümkün olmamıştır.

Hesap özeti. Hazırlanmış şirketleri ve aktarılan miktarları göstermektedir. Yani sizlerden çalınan miktarların küçük bir kısmını göstermektedir.

Ses kaydında sözü edilen işleme dair belge. Kırk milyon Avrocukluk vurgunun belgesi.

İşlemi yapan ekibin sorumlusu Polonya Yahudisi Paul. Teknik ekip mensubu. Suat Altın ve Paul'un pasaportları. İşlemin yapıldığı şirketin sicil kaydı.
İşlemi yasal göstermek için kullanılan sözleşme.

Ekibin bir kısmının Topkapı Hilton'da yapılan toplantıda çekilen fotoğrafı. Hüseyin, Okan, Ayhan, Suat Altın, bir Yahudi işinsanı, bir İranlı işinsanı.

Anonymous'tan yapılan açıklama şöyle oldu:

‘128 MİLYAR DOLAR'IN NEREDE OLDUĞUNU SORMA CESARETİNİ AŞILADIK’

Birkaç gün önce sizlere duyurduğumuz belge ve ses kayıtlarını paylaşmanın sevincini yaşıyoruz. Öncelikle bize "neredeydiniz" sorusunu yöneltenlere cevap vermeyi uygun görüyoruz. Aylardır ve hatta yıllardır buradayız: Berat Albayrak'ın neden istifa ettirildiğini gösterir 14 milyar Avrocukluk işlemi paylaştığımızda da, bize Berat Albayrak'a ait olduğu belirtilen ses kaydını paylaştığımızda da, Bilal Erdoğan, Berat Albayrak ve Abdul Balje isimlerinin operasyonlarını ifşa eden 85 milyon Avrocukluk işlemleri paylaştığımızda da, 2017-2018 yıllarında 380 milyar Dolarlık soygunu anlattığımızda da buradaydık. Ve asıl olarak - abartmış olmadığımızı düşünüyoruz- muhalif partilerin 128 milyar Dolar'ın nerede olduğunu -dolaylı olarak- sorma cesaretini aşılamayı başardığımızda da buradaydık.

Bize yönelik ithamlara dair cevaplarımız; Takipçi ve etkileşim kasıyorlar: Türkiye'den takipçi kazanmak ve etkileşim almak, kötüye kullanımı engellemek için açıklayamayacağımız nedenle hesabımıza yarardan çok zarar verir. Daha önce de söz verdiler, sözlerini tutmadılar: Bugüne kadar hiçbir söz vermedik. Sadece başka hesapların verdiği sözler, bizim sözümüzmüş gibi yansıtıldı. Sedat Peker videolarından sonra paylaşım yapmaya başladılar: Aylardır ve hatta yıllardır Türkiye'ye dair paylaşımlar yapıyoruz. Bunlar FETÖcü: Hayır. Bu iddiada bulunan troll ve iktidar yanlısı kişilere neremizle güldüğümüzün farkındasınızdır. Bu hesap Anonymous'un resmi hesabı değil: Anonymous'un resmi bir hesabı yoktur.

‘SEDAT PEKER VE VİDEOLARI’

Sedat Peker ve videoları hakkında ne düşünüyoruz:  Çok şey düşünüyoruz. Ama ana hatlarıyla belirmemiz gerekirse; Videolarda iddia edilen konuların birkaçı ile ilgili bilgimiz vardı. Sadece iddia olduğu için paylaşmadık. Elimizde daha fazla iddia var. Mesela Erkan Yıldırım'ın uçak kargo ile ülkenin hazinesinden soyulan paraların transferi sırasında yanlışlıkla baskına uğradığı ve bu baskının videosunun mevcut olduğu iddiası var. İddiaların rejimin pisliliğinin bir parçası olduğunu açıkça itiraf eden bir mafya lideri tarafından dile getirilmesi inandırıcılığını arttırmaktadır. Bu durum çoğunuz için olumlu olarak görülse de bu pisliğin parçası olduğunu açıkça ilan eden bu kişinin bazılarınca kahraman ilan edilmesi, bu kişiye ve mafyaya ve hatta onun ardında durduğu ideolojik yaklaşıma sempatinin artmasına neden olması oldukça endişe vericidir. Bu nedenle bu kişinin arkasında durduğu ideolojik yaklaşım ve mafya adına gerçekleştirilen PR çalışmasının kurbanı olmamanızı öneriyoruz. Ayrıca Sedat Peker videolarını izleyip bizi onun kadar cesur olmamakla itham edenler birkaç sözümüz olacak; Sedat Peker'in bu pisliğin bir parçası olduğunu itiraf ettiğini unutmayın. Bu kişiye herhangi bir operasyon yapılmasaydı bu itiraflarda bulunmayacağı açıktır. Bunu da unutmayın. Bu kişinin kayıkçı kavgasının bir parçası olduğunu unutmayın. Kimin cesur olduğunu bilemeyiz. Ama kimin onurlu olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bizi bu ve benzeri kişilerle karşılaştırmanız bizi kırar ve üzer.

Artigercek