Antep'te işsiz vatandaş belediyenin önünde kendini yaktı

Antep'te işsiz vatandaş belediyenin önünde kendini yaktı

Antep'te işsiz yurttaş Eyüp Dal, önce olumlu cevap aldığı AKP'li Şahinbey Belediyesinden daha sonra olumsuz yanıt alınca belediye binası önünde kendisini yaktı. Dal, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Antep Büyükşehir Belediyesine 31 Mart öncesinde iş başvurusunda bulunan Mustafa Sayıcı’ya söz verilmiş, seçimden sonra ise “niye rahatsız ediyorsun” diyerek darp edildiği iddia edilmişti.

Antep’te darp edilen işçi konuşurken, Antep’in AKP’li Şahinbey Belediyesi’nde çok acı bir olay meydana geldi. İş-Kur’da istediğini bulamayan eski hükümlü işsiz vatandaş “hükümlük kadrosundan” AKP'li Şahinbey Belediyesine iş başvurusunda bulundu. İşsiz vatandaş Eyüp Dal, önce olumlu cevap aldığı Şahinbey Belediyesinden daha sonra olumsuz yanıt alınca belediye binası önüne üzerinde döktüğü benzinle kendisini yaktı. Eyüp Dal, ağır yanıklar içerisinde kaldırıldığı yoğun bakım merkezinde ancak 4 gün dayanabildi. Şahinbey Belediyesinden acılı aileye başsağlığı dahi dilenmedi.

Eyüp Dal’ın kardeşi Mesut Dal, kardeşinin işsiz olduğu için arada sırada kendisinden harçlık aldığını dile getirdi. Olayın yaşandığı gün kardeşinin yine eski model aracı için benzin alacağını söyleyerek kendisinden para istediğini anlatan Mesut Dal şu ifadelere yer verdi;

“Kardeşime harçlığını ben veriyordum. Olayın yaşandığı gün benden aracına benzin almak için para istedi bende verdim. Daha sonra öğle saatlerinde polis beni aradı. Polis kardeşimin kendisini yaktığını ve hastaneye kaldırıldığını dile getirdi. Bende annemleri aradım ve hastaneye gittim. Kardeşim yoğun bakım ünitesinde kendisine gelemedi ve yaşamını yitirdi. Çok üzgünüz. Kardeşimi genç yaşta toprağa verdik.”