Apple yeni ürününü tanıttı: 'Devrim niteliğinde'

Apple, 2014'ten bu yana ilk yeni ana ürün serisi olan "Vision Pro" gözlüğünü tanıttı. Şirketten bu teknoloji için "devrim niteliğinde" tanımlaması yapıldı.

Apple yeni ürününü tanıttı: 'Devrim niteliğinde'

ABD'li teknoloji şirketi Apple, her yıl düzenlediği geliştirici etkinliği WWDC'de iOS 17 güncellemesi, 15-inch MacBook Air, M2 Ultra çipi gibi ürün ve güncellemelerin arasında bulunduğu yeni teknolojilerini paylaştı.

Apple yeni ürününü tanıttı: 'Devrim niteliğinde' - Sayfa 2

Şirket, 2014'ten bu yana ilk yeni ana ürün serisi olan "Vision Pro" gözlüğünü tanıttı.

Apple yeni ürününü tanıttı: 'Devrim niteliğinde' - Sayfa 3

Ürünün 3 bin 499 dolardan başlayan fiyatlarla gelecek yılın başlarında "apple.com"da ve ABD'deki Apple Store konumlarında satışa sunulacağı açıklandı.

Apple yeni ürününü tanıttı: 'Devrim niteliğinde' - Sayfa 4

Apple'dan Vision Pro'ya ilişkin yapılan açıklamada ise ürünün şirketin ilk uzamsal bilgisayarı olduğu kaydedildi.

Apple yeni ürününü tanıttı: 'Devrim niteliğinde' - Sayfa 5

Vision Pro'nun, dijital içeriği fiziksel dünyayla harmanlarken aynı zamanda kullanıcıların başkalarıyla bağlantıda kalmasına olanak tanıdığı belirtilen açıklamada, ürün için "devrim niteliğinde" tanımlaması yapıldı.

Apple yeni ürününü tanıttı: 'Devrim niteliğinde' - Sayfa 6

Açıklamada, Vision Pro'nun kullanıcının gözleri, elleri ve sesi gibi mümkün olan en doğal ve sezgisel girdilerle kontrol edilen tamamen üç boyutlu bir arabirim sunduğuna işaret edilerek, ürünün iki ekranda 23 milyon pikseli bir araya getiren ultra yüksek çözünürlüklü görüntüleme sistemine sahip olduğu bildirildi.

Apple yeni ürününü tanıttı: 'Devrim niteliğinde' - Sayfa 7

Sadece üzerinde bulunan ekrana bağlı olmayacak olan Vision Pro, kameraları sayesinde içinde bulunduğu alanı bir ekran olarak kullanabilecek.

Apple yeni ürününü tanıttı: 'Devrim niteliğinde' - Sayfa 8

Üzerinde bulunan "Digital Crown" ile de kullanılabilecek olan Vision Pro, fiziksel kumanda olmadan kullanılacak.

Apple yeni ürününü tanıttı: 'Devrim niteliğinde' - Sayfa 9

Vision Pro, uzamsal FaceTime deneyimi de sunacak. Fotoğraf ve videoların Vision Pro ile birlikte yeni bir deneyim sunacak. Film izlerken ışığı kontrol edecek olan Vision Pro, sinemaya benzer bir deneyime sahip olacak.

Apple yeni ürününü tanıttı: 'Devrim niteliğinde' - Sayfa 10

Vision Pro ile birlikte 3D videolar izlemek de mümkün. Apple Arcade içinde yer alan oyunlar Vision Pro ile oynanabilecek. 

Apple yeni ürününü tanıttı: 'Devrim niteliğinde' - Sayfa 11

Öte yandan tanıtım öncesinde şirketin hisse fiyatı yüzde 2,2 artarak 184,95 dolar ile en yüksek değerine çıkarken, Apple hisseleri işlem gününü yüzde 0,79 değer kaybı ile 179,58 dolarla tamamladı.

Dünyanın en büyük mikroçip üreticilerinden Intel'in hisselerinin ise Apple'ın M2 Ultra çipini duyurması sonrasında yüzde 4,6 düşmesi dikkati çekti.(HABER MERKEZİ)