Arap Aşiretlerinden Bağımsız Kürdistan'a büyük destek

Arap Aşiretlerinden Bağımsız Kürdistan'a büyük destek

Ninova Vilayeti’nde yaşayan Arap aşiretleri Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu desteklemek için bir yürüyüş yapıyor.
Ninova Arap Aşiretleri Sözcüsü Şeyh Muzahim El Huvet bugün Zummar kasabasında Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu destemek maksadıyla bir yürüyüş gerçekleştireceklerini söyledi. Şeyh Muzahim, Bağdat’ın Kürdistan’a yönelik açıklamalarının haksız olduğunu IŞİD saldırısında Irak ordusunun kendilerini yalnız bırakırken Başkan Barzani sayesinde bölgelerinin kurtarıldığını ifade etti.
Şeyh Muzahim El Huvet yürüyüşlerinin Kürdistan referandumunu desteklemek ve Bağdat ile Irak Şii Ulusal Koalisyonu’nun şovenist açıklamalarını protesto etmek amacıyla yaptıklarını belirtti.
Şeyh Muzahim El Huvet yürüyüşte Musul ve Ninova’da yaşayan Arap aşiretlerinin Kürdistan Bölgesi’nin referandum sürecine desteklerini açıklayacaklarını sözlerine ekledi.
Ninova Arap Aşiretleri Sözcüsü Şeyh Muzahim kendilerini Kürdistan halkının  ve topraklarının da Kürdistan Bölgesi’nin bir parçası olduğunu belirtti.