Avrasya Araştırma'nın son anketi: İşte dikkat çeken sonuçlar

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, yaptıkları son anketten önemli ayrıntılar paylaştı. Özkiraz, "Son anketimizin ham datalarına göre İYİ Parti ve DEVA Partisi sıra dışı bir sıçrama yapıyor" ifadelerini kullandı.

Avrasya Araştırma'nın son anketi: İşte dikkat çeken sonuçlar

Kemal Özkiraz, Avrasya Araştırma’nın yaptığı son anketten önemli detayları sosyal medya hesabından düzenlediği canlı yayın programında açıkladı.

Sosyal medya hesabından ankete ilişkin paylaşım yapan Özkiraz, "Son anketimizin ham datalarına göre İYİ Parti ve DEVA Partisi sıra dışı bir sıçrama yapıyor. Bu da bize sağ iktidarın çok hızlı bir düşüş içine gireceğini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Özkiraz, “Son bulgularımız Ali Babacan liderliğindeki Deva Partisinde bir ay içinde çok büyük bir artış olduğu yönünde. Deva Partisi tırmanışa geçiyor” dedi.

Son ankette öne çıkan yüzde 14,8 oranındaki kararsızlar dikkat çekti. İYİ Parti ve DEVA Partisi'nin oy oranlarının arttığı gözlemlendi.

Kararsızların ve oy kullanmayacağım diyenlerin oranı ankete damga vurdu. Orantısal dağılımda AKP ve MHP'nin oy oranları yüzde 42,5 oldu.

Kemal Özkiraz'ın canlı yayında takipçileriyle paylaştığı anketin sonuçları şöyle:

AKP: Yüzde 26,2

CHP: Yüzde 17,4

Kararsızlar: 14,8

İYİ Parti: Yüzde 12,2

HDP: Yüzde 9,9

Oy kullanmayanlar: Yüzde 8,4

MHP: Yüzde 7,2

DEVA: 1,8

DİĞER: Yüzde 0,9

Avrasya Araştırma'nın son anketinde kararsızların oy dağılımında ise ortaya çıkan sonuç şöyle:

AKP: Yüzde 33,9

CHP: Yüzde 22,5

İYİ Parti: Yüzde 15,8

HDP: Yüzde 11,9

MHP: Yüzde 8,6

DEVA: Yüzde 3,0

DİĞER: Yüzde 0,9

Gelecek Partisi: Yüzde 0,7

Saadet Partisi:Yüzde 0,7