Avrupa Birliği,Dış İlişkiler Konseyi’nde Kürdistan ile diyalog çağrısı

AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısına katılan Estonya ve Litvanya dışişleri bakanları Erbil ve Bağdat arasında yaşanan sorunların diyalogla çözülmesi gerektiği mesajını verdi.

Avrupa Birliği,Dış İlişkiler Konseyi’nde Kürdistan ile diyalog çağrısı

Avrupa Birliği [AB] Dış İlişkiler Konseyi toplantısına katılan Estonya ve Litvanya dışişleri bakanları Erbil ve Bağdat arasında yaşanan sorunların diyalogla çözülmesi gerektiği mesajını verdi.

Estonya'nın Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda AB Dönem Başkanı Sven Mikser, Kürdistan’ın Irak’ın da sorunlarının çözümü için önemli bir parça olduğunu söyledi.

AB Dışişleri Konseyi toplantısına katılan Sven Mikser, Kurdistan24’e konuştu. Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlara ilişkin sorulan soruyu yanıtlayan Mikser, “ Kürdistan, Irak’taki sorunların çözümünde önemli bir parçadır.” diyerek, toplantıda İran’ın Irak’taki etkinliği üzerine konuşulacağını söyledi.

LİTVANYA: ADIM ATILMALI

AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısına katılan ve burada düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ise, Erbil ve Bağdat arasında yaşanan sorunların çözümü konusunda adım atılması gerektiğini belirtti.

 

Kurdistan24’ün Erbil ve Bağdat arasında yaşanan sorunlara ilişkin sorusuna cevap veren Linkevicius, ”Yaşanan gelişmelere baktığımızda biz en çok sevinderen DAİŞ’in yenilgiye uğramasıdır. Erbil ve Bağdat arasında yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak için diyalog temelinde uygun bir çözüm yolu bulunmalıdır “dedi.