Avrupa Parlamentosu heyeti Erbil'e geldi

Nathalie Loiseau başkanlığındaki Avrupa Parlamentosu heyeti, Bağdat’taki temaslarının ardından başkent Erbil’e geldi. Heyet, Başkan Neçirvan Barzani ile bir araya gelecek.

Avrupa Parlamentosu heyeti Erbil'e geldi

Avrupa Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Alt Komitesi Başkanı (SEDE) Nathalie Loiseau başkanlığındaki bir heyet, bugün sabah saatlerinde başkent Erbil’e ulaştı.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgessi Hükumeti Avrupa Birliği Temsilcisi Dilawer Ajgeyi, heyetin Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve diğer yetkililerle görüşeceğini söyledi.  

SEDE Başkanı Nathalie Loiseau başkanlığındaki heyette 7 milletvekili bulunuyor.

Ajgeyi, “Heyet, Kürdistan Bölgesi’ndeki güvenlik durumunu, özellikle de Şengal ve çevresindeki durum hakkında yakından bilgi sahibi olmak istiyor. Çünkü Avrupa Birliği, Kürdistan Bölgesi’nin güvenliğini önemsiyor” dedi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Bağdat’a gelen heyet, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ve Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile bir araya gelmişti.

Nathalie Loiseau, Başbakan Mustafa Kazımi ile yaptığı görüşmenin ardından, “Irak ile terörü sona erdirmek için çalışmaların sürdüğünü” açıkladı.

Loiseau düzenlediği basın toplantısında, IŞİD tehdidinin devam ettiğini belirterek, 2015 yılında örgüte katılanların bir kısmının Avrupa'da yargılandığını hatırlattı.

Avrupa Birliği'nin Irak misyonunun sadece danışma rolü olduğunu belirten Güvenlik ve Savunma Alt Komitesi Başkanı Loiseau, Irak'ın başta gelen gıda güvenliği olmak üzere birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu söyledi.