Ayhan Bilgen'den AK Parti'den milletvekili adayı olacak iddiasına yanıt

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) ayrılarak Türkiye’nin Sesi Partisi’ni (SESPARTİ) kuran Ayhan Bilgen'den AK Parti’den milletvekili adayı gösterileceği iddialarına ilişkin konuştu.

Ayhan Bilgen'den AK Parti'den milletvekili adayı olacak iddiasına yanıt
SES Parti Genel Başkanı Ayhan Bilgen, AK Parti'den milletvekili adayı gösterileceği iddialarına ilişkin, “Bize gelen somut bir teklif yok. Biz hiç bir ittifaka kapalı değiliz" dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP)  ayrılarak Türkiye’nin Sesi Partisi’ni (SESPARTİ) kuran ve AK Parti’den milletvekili adayı göstereceği iddia edilen Ahan Bilgen Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Bize yansıyan bir teklif yok. Seçime giremiyoruz, bir ayla kaçırmış olduk. Haziranda olsaydı yetişiyordu” dedi.
 
Açıklamasının devamında medyada çıkan haberlerin muhtemelen bir kulis değerlendirmesi olacağını ifade eden Bilgen, şunları kaydetti:
 
“Biz hafta sonu parti kurulumuzu toplayacağız eğer bir teklif olursa değerlendireceğiz. Biz hiç bir ittifaka kapalı değiliz. Bunu zaten partiyi kurduğumuz zamandan beri söylüyoruz. Biz politik şeyleri tartışırız. Eğer uyum sağlayabileceksek her ittifakla ilişki kurabileceğimizi zaten beyan ettik. Ama şu anda somut bir teklif yok.”