‘Ayhan Bilgen'in HDP başkanlığına karşı Demirtaş mektup yazdı’ tartışması alevlendi

Diken muhabiri Altan Sancar, HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “HDP Genel Merkezi’ne mektup göndererek Ayhan Bilgen’in başkanlığa karşı olduğunu” yazması tartışmaları beraberinde getirdi. Eski HDP’li vekiller Ayhan Bilgen ve Altan Tan, Sancar’a tepki gösterdi.

‘Ayhan Bilgen'in HDP başkanlığına karşı Demirtaş mektup yazdı’ tartışması alevlendi

Geçtiğimiz aylarda gazeteci Altan Sancar, “Ayhan Bilgen ve Altan Tan’ın ifadelerinin Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna gerekçe yapıldığı” iddialarını gündeme getirip haberleştirmişti.

Sancar dün söz konusu haberi alıntılayarak Twitter üzerinden eski HDP’li vekiller Ayhan Bilgen ve Altan Tan hakkında yeni iddialarda bulundu.

Sancar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bilmeyenler vardır: Demirtaş’ın tutuklanmasından sonra Ayhan Bilgen, kendisinin HDP’nin eş genel başkanı olmasına kesin gözüyle bakıyordu.

Tutuklama sonrası ilk kongrede Demirtaş’ın iki mektup gönderdiği öğrenildi. İlk mektupta yeni yönetimi kutluyor ve başarılar diliyordu. İkinci mektup ise Bilgen’in olası adaylığına karşıydı ve bu mektupta adaylığını açıklıyordu.

Sonrasında Bilgen aday olmadı. Bir süre daha HDP’de siyaset yapıp sonrasında istifa ederek ayrıldı. Bu saatten itibaren de HDP’yi ve özellikle Demirtaş’ı hedef almaya başladı. Mart aydındaki haberimizde de ortaya çıkardığımız gibi kendisinin ifadeler tutukluluk gerekçesi yapıldı. Altan Tan ile birlikte.

Şimdi iki isim de adına HDP seçmeni ya da Kürt seçmen, ne söylemeyi tercih ederseniz; bu seçmenin sandığa gitmemesi için çaba harcıyor. Altan Tan’ın ise özellikle bu açıklamaları sonrası vekil adayı yapılmadığı biliniyor.”

Altan Sancar'ın söz konusu paylaşımı

Altan Tan’dan Sancar’a yanıt: Gizli kapaklı bir işim olmadı

Sancar’ın bu iddialarına Twitter'dan yanıt veren Altan Tan ise şunları kaydetti:

 “Altan Sancar kimsin, nesin, neyin peşindesin? Bilmiyorum. Ayhan Bilgen ile 10 yıllık BDP HDP dönemimde 10 dakika bile bir siyasi ortaklığım ve birlikteliğim olmadı. Bunu sözde kurmaylara sor. Sonra gazeteciliğe soyun.

Hayatım boyunca gizli kapaklı bir işim olmadı. 14 Mayıs'ta oyumu önceden açıklayarak Kılıçdaroğlu'na verdim. 28 Mayıs'ta da gelebilecekleri daha iyi gördüğümden değil, tamamen rotadan çıkmış AK Parti'nin bir ders alması için yine sandığa giderek Kılıçdaroğlu'na vereceğim.

Sen boykota gidersen git! Ne edersen et de çamur atmadan yazdıklarıma, analizlerime cevap ver. Laba luba yapma.”

Altan Tan'ın Sancar'a yanıtı

Ayhan Bilgen: Parti mektupları yayınlasın

Twitter hesabından Sancar’a yanıt veren Bilgen ise “Demirtaş'tan 3 ay sonra tutuklanıp 8 ay sonra tahliye oldum. Eleştirilerimi açık söyleşilerde yaptım ve hepsinde haklı çıktım. Kandil’den fırça yedikçe oraya söz söylemeye cesaret edemeyip acısını benden çıkartmaktan vazgeçin. Parti mektupları yayınlasın halk durumu anlasın” paylaşımı yaptı.