Ayhan Bilgen'in partisinin ismi ve kurucuları belli oldu

Gazeteci ve eski milletvekili Barış Yarkadaş, Ayhan Bilgen'in kuracağı parti için masada 2 alternatif olduğunu belirterek, "Ancak Gerçek Parti’nin daha ağır bastığı ifade ediliyor" dedi.

Ayhan Bilgen'in partisinin ismi ve kurucuları belli oldu

Kars Belediye Başkanı iken görevden alınarak tutuklanan ve cezaevinden çıktıktan sonra HDP ile yollarını ayıran Ayhan Bilgen'in parti kurma çalışmalarını hızlandırdığı belirtiliyor. Korkusuz yazarı Barı Yarkadaş, önümüzdeki hafta yapılacak toplantıyla Bilgen'in 2 sayfalık 'Siyaset Belgesi'ni tartışmaya açacağını yazdı. Bu toplantının partinin ilk gayri resmi toplantısı olma özelliğini de taşıyacağını vurgulayan Yarkadaş, partide yer alacak isimlere ilişkin şunları yazdı:

"Ankara’daki toplantıya, yeni oluşumun kurucuları da katılacak. Bu isimler arasında kamuoyunun yakından tanıdığı HDP eski Milletvekili ve 25. Dönem’de HDP adına Kalkınma Bakanlığı koltuğuna oturan iki isimden biri olan Müslüm Doğan da var. Müslüm Doğan, partinin bel kemiğini oluşturacak isimlerden biri olarak öne çıkıyor.

Keza, yeni oluşum içinde öne çıkan başka isimler de var. Örneğin, AKP Kurucusu ve Kırıkkale eski Milletvekili Kemal Albayrak da yeni oluşumda görev alan isimlerden. Albayrak, KRT, Halk TV ve TELE 1’e sık sık konuk olan bir siyasetçi. Yeni parti içinde kurucu olarak görev alması netleşen isimlerden biri de HAS PARTİ kurucularından Emüş Yaşar… Bir başka isim ise DSP eski Milletvekili Haluk Özdalga… Bülent Ecevit’in prenslerinden olan Özdalga da artık Ayhan Bilgen’le hareket edecek. Tanınmış doktorlardan Oğuz Fidan ve ANAP eski Milletvekili Abdülbaki Erdoğmuş da yeni oluşuma katkı veren isimlerden
bazıları…

Partinin ismi için ise iki alternatif düşünülmüş…. Bunlardan biri GERÇEK PARTİ… Diğeri ise Adalet, Barış ve Cesaret Partisi… Ancak Gerçek Parti’nin daha ağır bastığı ifade ediliyor."


Yazının tamamı için tıklayınız