AYM'den Şivan Perwer kararı

Şivan Perwer'in daha önce açtığı bir davada makul yargılanma hakkının ihlal edildiğine karar vererek Perwer'e 14 bin lira ödenmesi kararı aldı.

AYM'den Şivan Perwer kararı

Şivan Perwer'in 1992'de çıkarttığı 'Zembilfroş' albümünde yer alan 'Bejna Zraj' adlı şarkısının Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık tarafından izinsiz olarak uyarlanıp 'Narım' adı ile seslendirilmesi üzerine 2002 de açılan dava için , 'Makul surede yargılama hakkının ihlal edildiği' gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunuldu.

Söz ve müziği kendisine ait şarkının izinsiz olarak kullanılması nedeniyle ortaya çıkan maddi ve manevi zararının giderilmesi talebiyle avukatı aracılığıyla yapılan başvurunun mahkeme tarafından değerlendirilmesi üzerine, devletin 14 bin lira tazminat ödemesi kararı verdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre mahkeme verdiği kararda başvurucunun kimliğinin gizli tutulması talebini de kabul ederek şöyle dedi:

"Başvurucunun makul sürede yargılama hakkının ihlal edildiğine ilişkin iddiasının kabul edilebilir olduğuna, başvurucuya net 14 bin lira manevi tazminat ödenmesine, tazminata ilişkin diğer taleplerin reddine karar verilmiştir" dedi.