Bağdadi’nin en yakını kadın kıyafetiyle kaçarken yakalandı

Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Anbar vilayetine bağlı Hit ilçesinde IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’ye yakın IŞİD’lı üst düzey bir militanı olan El Xesanî'nin yakalandığı belirtildi.

Bağdadi’nin en yakını kadın kıyafetiyle kaçarken yakalandı

Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Anbar vilayetine bağlı Hit ilçesinde IŞİD  lideri Ebubekir el-Bağdadi’ye yakın IŞİD’lı üst düzey bir militanı olan  El Xesanî'nin yakalandığı belirtildi.

Irak haber ajansının (almaalomah.com), Savunma Bakanlığı’ndan aktardığına göre, Irak’taki çeşitli güvenlik birimleri ve istihbarat servisi tarafından Anbar’da yapılan operasyonlar çerçevesinde bir IŞİD militanı El Xesanî'nin kadın kıyafetleriyle Suriye'ye kaçmaya çalışırken yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, bu kişinin Anbar’a bağlı Hit ilçesinde üst düzey bir IŞİD yetkilisi olarak görev yaptığı ve Ebubekir el-Bağdadi’ye yakın olan biri olduğu aktarıldı. İsmi açıklanmayan IŞİD’lının emrinde ise çok sayıda militanın olduğu, bu militanların bir kısmının güvenlik güçleri tarafından düzenlenen çeşitli operasyonlarda öldürüldüğü diğerlerinin ise intihar saldırı ile kendilerini havaya uçurduğu ifade edildi.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca, bu militanın Hit ilçesinde birkaç aileyi yerinden ettiği ve bölgede ikamet eden gençleri IŞİD’a üye olması için zorladığı vurgulandı.