Bağdat Havalimanı’na 10 roketle saldırı girişimi engellendi

Irak güvenlik güçlerinin, İran destekli milislerin sık sık hedefi olan Bağdat Uluslararası Havalimanı’na yönelik roketli saldırı girişimini engellediği bildirildi.

Bağdat Havalimanı’na 10 roketle saldırı girişimi engellendi
Irak güvenlik kaynakları, güvenlik güçlerinin Bağdat Uluslararası Havalimanı’na roketli saldırı girişimini engellediğini belirtti.
 
Irak Güvenlik Medya Hücresi tarafından yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin Bağdat Uluslararası Havalimanı‘na yakın Cihad semtinde 8 roket ele geçirdiği belirtildi. Ajans daha sonra bölgede 10 roket olduğunu kaydetti.
 
Açıklamada roketlerin hedefinin Bağdat’ın batısındaki bir askeri kışla olduğu doğrulanırken, yayınlanan fotoğraflarda, roket fırlatıcılarının yanı sıra patlayıcı mermiler de görülüyor.
 
K24’e konuşan bir güvenlik kaynağı, roket fırlatıcılarının Bağdat Uluslararası Havalimanı’na yönlendirildiğini söyledi.
 
Irak hükümeti herhangi bir grubu saldırı girişiminin arkasında olmakla suçlamazken, basında çıkan haberlere göre, yetkililer saldırı girişimiyle ilgili olarak bir şüpheliyi gözaltına aldı.
 
Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarında konuşlanan ABD askerleri olduğu biliniyor.
 
ABD’nin birliklerine ve Uluslararası Koalisyon güçlerine ev sahipliği yapan çeşitli tesislere veya yakınlarına yönelik roket saldırıları devam ediyor.
 
Haziran ayı sonlarında ABD, Irak-Suriye sınır bölgesinde İran destekli milisler tarafından kullanılan bölgelere yönelik hava saldırıları başlatmıştı.