Bağdat’tan Türkiye’nin saldırısına ilişkin açıklama

Bağdat’tan Türkiye’nin saldırısına ilişkin açıklama

Irak Basın ve Enformasyon Ağı’ndan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak sınır muhafızları ve PKK’nin toplantısına yönelik SİHA’lı saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, saldırıda iki Irak askeri ile şoförlerinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Irak Basın ve Enformasyon Ağı, TSK’nın  Soran ilçesinin Sidekan Nahiyesinin Bradost bölgesinde Irak sınır muhafızları ile PKK’lilerin toplantı yerinin bombalanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye’ye ait SİHA’nın Irak güçlerine saldırı düzenlediği ve iki askerin hayatını kaybettiği kaydedilen açıklamada, “Türkiye İHA aracılığıyla Sidekan’daki sınır muhafızı birliklerimize ait bir araca saldırı düzenledi. Saldırıda 2. Sınır Tugayı komutanı ve 2. Tümen komutanlığına bağlı 3. Birlik komutanı hayatını kaybetti” denildi.

Açıklamada, ilerleyen saatlerde daha detaylı açıklamanın yapılacağı kaydedildi.

Saldırıda 2 Kürt komutan yaşamını yitirdi

Irak ordusu güçleri dün sınır muhafızlarıyla yaşanan çatışmaların ardından sorunun çözülmesi amacıyla PKK ile toplantı yapmak için bölgeye gitti.

TSK’ya ait SİHA’lar Irak ordu güçleri ile PKK’lilerin sınıra yakın bölgede toplantı yaptığı yeri bombaladı. Saldırıda iki araç yandı.

Sidekan Nahiyesi Sorumlusu İhsan Çelebi, “Bugün öğleden sonra saat 15:45 civarında birkaç İHA Bradost bölgesinde Irak sınır muhafızlarına ait bir aracı bombaladı. Aralarında iki Kürt komutanın da olduğu birkaç sınır muhafızı öldürüldü” dedi.  (Rudaw)