Bahçeli'den 'Demirtaş serbest kalmayacak' mesajlı yeni yıl açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AİHM'nin serbest bırakılmasına hükmettiği Selahattin Demirtaş'ı kast ederek, "Patır patır cinayet işleyen katilleri azmettiren, bunlara yardım ve yataklık yapan canilerin tıpış tıpış serbest kalacağı bir dünya, bir Türkiye yoktur" ifadesini kullandı. Bahçeli aşı tartışmalarını gündeme getirenlere, "Covid-19’un mutasyona uğramış siyasi türevleri" dedi.

Bahçeli'den 'Demirtaş serbest kalmayacak' mesajlı yeni yıl açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2021 mesajında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 'derhal serbest bırakılsın' yönünde karar verdiği eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı kast ederek, tahliye edilmeyeceği yönünde ifadeler kullandı. Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tıpış tıpış uygulayacaklar" ifadesine de göndermede bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Devlet Bahçeli, "İnsanı merkezine alan medeniyet ölçülerimiz sosyal devlet anlayışının ilkeleriyle yekvücut olurken, devlet-millet dayanışması zirve düzeyde tecelli etmiş, salgının toplumsal ve ekonomik tahribatları en aza çekilmiştir" dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararına da tepki gösteren Bahçeli, bu kararın bağlayıcı olduğunu belirtenlere yönelik, "Bir teröristin tutuklu bulunduğu cezaevinden tıpış tıpış çıkarılacağını söyleyen kimliksiz garabetler, 2020’de provokasyonlarına hız verseler de milli gönüllerde kaybetmişler, milli gelecekte tesirsiz bir gölgeden farksız olacaklarını şimdiden belgeleyip belli etmişlerdir. Patır patır cinayet işleyen katilleri azmettiren, bunlara yardım ve yataklık yapan canilerin tıpış tıpış serbest kalacağı bir dünya, bir Türkiye yoktur. 2020’nin karanlığında sonuç alamayanların, 2021’in umut ve huzur ikliminde başlarını kaldırmaları ham bir hayaldir" ifadelerini kullandı.