Bakanlığın talimatıyla 3 binin üzerinde komutanın rütbesi yükseltildi

Peşmerge Bakanlığı 3 bin 393 komutanın rütbesini yükseltti.

Bakanlığın talimatıyla 3 binin üzerinde komutanın rütbesi yükseltildi

Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 3 bin 393 komutanın rütbesinin yükseltildiği belirtildi.

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Bakanlığı Basın Sekreteri Miran Bekir, “Peşmerge Bakanlığı’na bağlanacakları için 2018 ve 2019’dan beri rütbelerinin yükseltilmesi bekletilen 70 ve 80’inci birliklerdeki Peşmerge komutanlarının rütbeleri yükseltildi” dedi.

Peşmerge Güçleri’nin 70 ve 80’inci, acil müdahale, sivil savunma birlikler, Zerevani Özel Kuvvetleri, gaz ve petrol sahasını koruyan polisler de dahil toplam 3 bin 393 Peşmerge, güvenlik görevlisi ve polisin rütbesinin yükseltildiği belirtildi.

Miran Bekir, 2020 -2021 döneminde rütbeleri yükseltilmesi gereken komutanların listesini Bakanlar Kuruluna sunulduğunu kaydetti.

Peşmerge Bakanı Şoris İsmail, rütbeleri yükseltilen peşmerge komutanlarını tebrik ederek “Askeri yapılanmada attığımız adımlar yerini bulmuştur” dedi. İsmalik, askeri yapılarda rütbe yükseltilmesi ve düşürülmesinin olağan bir işleyiş olduğunu dile getirdi.

Peşmerge Bakanlığı 15 Eylül’de 3 bin 976 Peşmergenin rütbesini yükselttiği açıklamıştı.

Peşmerge Güçleri’nde rütbe yükseltmesi Peşmerge Bakanlığı tarafından hazırlanan listenin Bakanlar Kurulu’na sunulması ve Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın imzalanmasıyla gerçekleşiyor.