Bakü’de Savaş Ganimetleri Parkı açıldı: Aliyev öldürülen Ermeni askerlerin miğferleri ile poz verdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Bakü'de Savaş Ganimetleri Parkı'nı gezdi. Parkta ziyaret İkinci Karabağ Savaşı’nda öldürülen Ermeni askerlerin miğferleri de sergileniyor.

Bakü’de Savaş Ganimetleri Parkı açıldı: Aliyev öldürülen Ermeni askerlerin miğferleri ile poz verdi

Azerbaycan devlet başkanı İlham Aliyev, Bakü’de Karabağ Savaşı’nı hatırlatmak için açılan Savaş Ganimetleri Parkı’nı (Hərbi Qənimətlər Parkı) gezdi. Parkta Karabağ Savaşı’nda öldürülen Ermeni askerlerin miğferleri, ölmek üzere olan Ermeni askerlerin balmumu heykelleri sergileniyor.

Sergide, ölmekte olan ve ağır yaralan Ermeni askerlerin balmumu heykellerinin yanında Ermeni ordusundan ele geçirilen askeri araçlar ve tanklar da yer alıyor.

Parkı gezen Aliyev, Ermeni askerlerin balmumum heykellerini karargâhlarında gösterildiği bölümü de ziyaret etti.

Öte yandan, serginin hediyelik satış mağazasında Aliyev’in Karabağ Savaşı sırasında sözlerinin basılı olduğu tshirtler ve şapkalar satışa sunuluyor.

“Mağrur lider pozu”

Aliyev’in müze ziyareti ile ilgili görüşlerini paylaşan gazeteci ve yazar Ümit Kıvanç, “Öldürdükleri Ermeni askerlerin miğferleriyle enstalasyon yapmışlar, Aliyev aralarından yürüyerek mağrur lider pozu veriyor.” yorumunu yaptı.

“Tarihte örnekleri var”

Tarihçi Ayşe Hür ise, “Bunun bir ileri aşaması öldürülenlerin kesik kafalarının sergilenmesidir ki internette sıkça örneklerini görüyoruz. Bir de tarihten verilen bir örnek olarak Timur’un kesik kafalardan oluşturduğu tepeler vardır ki, Aliyev’in sergisi her iki durumu da “stilize” biçimde ima ediyor.” dedi.

“Bundan gurur duyan kafa insan kafası mıdır?”

Yazar Roni Margulies de, “İlham Aliyev, savaşta ölen Ermeni askerlerin miğferlerinden oluşan bir sergide. Böyle bir sergiyi kurgulayan, önünde poz veren, resmini çeken, gurur duyan kafa insan kafası mıdır? Öldürmekle övünen, ölümün önünde pişmişkelle gibi sırıtarak poz veren yaratık insan mıdır?” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

/Kronos