Barcelona, Real Madrid karşısında 87 yıl sonra bir ilki yaşadı

Barcelona, Real Madrid karşısında 87 yıl sonra bir ilki yaşadı

Futbol dünyasında "El Clasico" olarak adlandırılan Barcelona-Real Madrid karşılamasını yine Katalan ekip kazandı ve 87 yıl sonra galibiyet sayısında öne geçmeyi başardı.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 26. haftasında lider Barcelona, deplasmanda Real Madrid'i 1-0 yendi.

"El Clasico" (Klasik) olarak adlandırılan ve bütün dünyanın büyük bir ilgiyle takip ettiği karşılaşma, Kral Kupası yarı final eşleşmesi nedeniyle 4 gün içinde ikinci kez oynandı.

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan maçın 26. dakikasında Ivan Rakitic ile 1-0 öne geçen Barcelona, avantajını karılaşmanın sonuna kadar korudu.

Barcelona şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı

La Liga'da puanını 60'a çıkaran Barcelona, liderlik koltuğundaki yerini daha da sağlamlaştırdı. Real Madrid ise 48 puanla 3'üncülükte kaldı. Lig sıralamasında 50 puanla 2. sırada yer alan Atletico Madrid, bugün TSİ 18.15'te deplasmanda Real Sociedad'a karşı oynayacak.

Bu arada Kral Kupası yarı final rövanşında Real Madrid'i sahasında 3-0 yenen Barcelona, bu kez ligde 1-0'lık galibiyet alarak ezeli rekabette de öne geçti. El Clasico tarihindeki 242. karşılaşmada Barcelona galibiyet sayısını 96'ya çıkartırken, Real Madrid 95' te kaldı. Ezeli rekabette 51 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Barcelona bu sezon 4 kez karşılaştığı Real Madrid karşısında 3 galibiyet 1 beraberlik aldı.

87 yıl sonra öne geçti

Barcelona ile Real Madrid, 114 yıllık tarihi olan El Clasico'da ilk  kez 1902 yılında, dönemin Taç Kupası'nda karşılaştı. Başkent Madrid'deki  Castellana Hipodromu'ndaki sahada 2 bin taraftarın önünde oynanan mücadeleyi 3-1  Barcelona kazandı. Takımlar arasındaki ilk resmi maç, 1916'da İspanya Kral  Kupası'nda oynandı. Barcelona, sahasındaki karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. 17  Şubat 1929 tarihinde oynanan ilk lig maçında ise Real Madrid, Barcelona'yı  deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Bu galibiyetin Barcelona açısından farklı bir önemi vardı. Barcelona tam 87 yıldır galibiyet serisinde rakibi Real Madrid'in gerisinde bulunmaktaydı. 4 gün önce oynanan Kral kupası karşılaşmasında galibiyet sayılarını eşitleyen Barcelona, dün gece oynanan karşılaşmada aldığı galibiyetle Real Madrid'in önüne geçmeyi başardı.