Barzani, Elysee Sarayı'nda Hollande ile görüşecek

53. Münih Dünya Güvenlik Konferansı için Münih'te ABD olmak üzere birçok ülke başbakan, bakan ve hükümet yetkilisiyle yoğun bir diplomatik görüşme gerçekleştiren Kürdistan Başkanı Mesut Barzani'nin konferansın ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşmek üzere Paris'e geçeceği bildirildi.

Barzani, Elysee Sarayı'nda Hollande ile görüşecek

Kurdistan24'ün elde ettiği bilgilere göre Başkan Barzani'nin 21 Şubat Salı gün Hollande ile görüşme gerçekleştirmek için Almanya'dan Fransa'ya geçeceği bildirildi.

Elysee Sarayı'nda gerçekleşecek görüşmenin Fransa Cumhurbaşkanlığı'nın resmi daveti ardından programa alındığı bildirilirken, iki liderin DAİŞ'le mücadele çerçevesinde devam eden Musul operasyonu ve Fransa'nın Peşmerge güçlerine vereceği askeri desteği konuşacakları bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande 2 Ocak'ta 2017'nin ilk yurtdışı gezisinde Bağdat'tan sonra Erbil'de Kürdistan Başkanı Mesut Barzani'yi ziyaret etmiş, iki lider görüşme ardından beraber DAİŞ'le savaşın devam ettiği Peşmerge mevzilerini ziyaret etmişti.