Barzani, McCain ile bir araya geldi

Barzani, McCain ile bir araya geldi

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, Washington’daki temasları çerçevesinde Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü ve partinin 2008 seçimlerindeki ABD Başkan adayı John McCain ile bir araya geldi.

Mesrur Barzani’ye Washington’daki temasları sırasında eşlik eden Kürdistan heyetinden Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ve Kürdistan yönetimi Washington Temsilcisi Beyan Sami Abdulrahman’ın da hazır bulunduğu görüşmede terör örgütü DAİŞ ile mücadelede ABD-Kürdistan işbirliğinin güçlendirilmesi ve Kürdistan Peşmerge güçlerine yapılacak askeri desteğin konuşulduğu bildirildi.

Mesrur Barzani başkanlığındaki Kürdistan heyeti, Washington’daki temasları çerçevesinde daha önce Beyaz Saray’da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster ve ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve Başdanışmanı Jared Kushner ile biraraya gelmişti.

Mesrur Barzani ayrıca ABD’nin ünlü düşünce kuruluşlarından Heritage Foundation’da gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılmış ve DAİŞ ile mücadele ile DAİŞ sonrası süreç ve Kürdistan’ın bağımsızlığı ile ilgili önemli konularda açıklamalarda bulunmuştu.