Barzani Yardım Vakfı Başkanı: Bizimki yardımdan öte görev ve sorumluluktur

Barzani Yardım Vakfı Başkanı Musa Ahmed, Maraş, Adıyaman, Antep, Diyarbakır ve Urfa’nın yanı sıra Efrin’de depremzedelere hizmet sunduklarını belirterek, “Bu büyük bir felaket, bunu yaşayanların üzerimizde hakkı var. Eminim Kürdistan halkının yaptığı yardımlar da taktir ediliyor ki bu bizim için yardımdan öte bir görev ve sorumluluktur ve yapıyoruz” dedi.

Barzani Yardım Vakfı Başkanı: Bizimki yardımdan öte görev ve sorumluluktur

6 Şubat’ta Maraş’ta yaşanan 7.7 ile 7.6’lık depremlerin ardından Barzani Yardım Vakfı, Kürdistan Bölgesi Sağlık ve İçişleri bakanlıkları, Başbakan Mesrur Barzani’nin talimatı ile Türkiye’ye yardım ekipleri gönderdi.

Rûdaw’a konuşan Barzani Yardım Vakfı Başkanı Musa Ahmed, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“Bir çok kentte ekiplerimiz var”

Şimdi 100’den fazla çalışanımız deprem bölgelerinde hizmet verdiğini belirten Ahmed, gittikleri bölgede çok sayıda kurum ve insanın da kendilerine gönüllü yardımda bulunduğunu söyledi.

Ahmed, “Depremzedelere yardımda bulunmak amacıyla kurduğumuz ofislerde çok sayıda gönüllü var. Maraş’ta, Adıyaman’da, Antep’te, İslahiye’de ve ayrıca Efrin’de ekiplerimiz var” dedi. 

Duhok merkezli inşaat firması Kavin Grup ile birlikte enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Adıyaman’a çok sayıda iş makinası getirdiklerini aktaran Musa Ahmed, “Nerde gerekiyorsa orada hizmet etmeleri konusunda yetkililerle bağlantı kurduk. Yine sağlık ve ilk yardım ekiplerimiz de öyle. Tabi Sayın Kürdistan Bölgesi Başbakanı vakıf olarak bizi, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nı böyle bir vazife için görevlendirdi. Erbil, Süleymaniye ve Duhok Kızılay kurumlarının ekipleri de burada. Aramızda tam bir koordinasyon var” diye belirtti.  

“AFAD ve Kızılay ile koordine halindeyiz”

Barzani Yardım Vakfı Başkanı Musa Ahmed, yardımların detayları hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Bahsettiğimiz bölgelerde ve yine Urfa ile Diyarbakır’da kurulan mutfaklar sayesinde depremzedelere günlük sıcak yemek ikram ediliyor. Barzani Yardım Vakfı’nın diğer bir ekibi de deprem bölgelerine gönderilmek üzere yemek paketleri hazırlıyor. Bu paketlerde yemeklerin yanı sıra meyve, meyve suyu, su da bulunuyor. Bunlar daha çok çadırlarda kalanlara ulaştırılmak üzere hazırlanıyor. Yine Kürdistan Bölgesi’nden Vakfımız üzerinden gelen yardımların dağıtımını da yapıyoruz. Tabi ayrıca Erbil’de, Duhok’ta, Zaho ve diğer yerlerde valilik ve özel idarelerin topladığı yardımlar da AFAD, Kızılay üzerinden gönderiliyor. Bu konuda buradaki yöneticiler ve kurumlarla koordinasyon halindeyiz.”

“Başkan Barzani sürekli bizimle iletişim halinde”

Bölgede çok büyük bir felaket yaşandığını, 10 ilin ilçeleri ve köyleri ile birlikte büyük yıkım yaşadığını dile getiren Ahmed, “Böylesine büyük bir felaket dünyanın hangi yerinde yaşansa elbette idari eksiklikler yaşanır, kontrol ve iletişim aksaklıkları olur. Barzani Yardım Vakfı olarak bu konuda tecrübe sahibiyiz, 17 yıldır bu işlerin içerisindeyiz. Hangi durumda nasıl yaklaşacağımızı artık biliyoruz. Elbette her şey gönlümüze göre olmuyor, elbette her şey buradaki mağdurların da gönlüne göre değil ama yine de böyle bir durumda hizmet verenlerin daha büyük ve sabırlı bir yüreğe sahip olması gerekiyor. Buralarda büyük bir felaket yaşanmış, ne yaşadıklarını anlayabiliyoruz. Önemli bir hususun daha altını çizmek istiyorum; Başkan Mesud Barzani sürekli bizimle iletişim halinde, ofisi ile sürekli iletişim halindeyiz. Hem bizi hem de ekiplerimizin çalışmalarını sorup denetliyor, hem de insanlara yaklaşımımızı sorup ayırım yapmadan herkese hizmet götürmemiz gerektiğini vurguluyorlar. Bu büyük bir felaket, bunu yaşayanların üzerimizde hakkı var. Eminim Kürdistan halkının yaptığı yardımlar da taktir ediliyor ki bu bizim için yardımdan öte bir görev ve sorumluluktur ve yapıyoruz” ifadelerini kullandı. /Rudaw