Barzani Yardım Vakfı deprem bölgelerindeki yardımlarını sürdürüyor

Barzani Yardım Vakfı (BCF) Maraş merkezli depremlerden etkilenen 395 bin aileye yardım ulaştırdı. Vakıf yetkilileri halen Türkiye’de 7 bin Efrin’de ise 3 bin 700 aileye günlük sıcak aş dağıtıldığını bildirdi.

Barzani Yardım Vakfı deprem bölgelerindeki yardımlarını sürdürüyor
6 Şubat’ta depremdelerde Maraş, Antep, Urfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 49 bin 589 kişi hayatını kaybetti. Deprem Efrin ve Suriye’nin bir kaç kentinde de etkili oldu.
 
Depremin vurduğu Suriye ve Rojava’da 3 bin  800 kişi yaşamını yitirdi. 700 can kaybı ile en yüksek ölüm Efrin'in Cinderes ilçesinde gerçekleşti. Sadece Rojava'da 267 ev ve bina yıkıldı, bin 110 ev ve bina ise depremden büyük zarar gördü.
 
Deprem sonrası en erken deprem bölgelerine yardım ulaştıran ülke Kürdistan Bölgesi oldu. Kürdistan Bölgesi yardım kurtarma ekiplerinin yanı sıra iş makineleri ve yardım gönderdi.
 
Kürdistan Bölgesi’ni diplomatik girişimleri sonrası BCF ekipleri Efrin’de depremden etkilenen Cinderes ilçesine ulaştı.
 
Barzani Yardım Vakfı'nın son istatistiklerine göre, kurumun insani yardımlarından 395 bin 991 aile yararlandı.
 
Rûdaw’a konuşan Barzani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Rewac Hacı, depremde büyük yıkım yaşanan bölgelere yardımlarının devam ettiğini söyledi. Hacı “Maraş’ta 3 bin Diyarbakır’da 2 bin aileye iftar yemeği dağıtıyoruz. Hatay’da 2 bin kişiye ise sahurda ve iftarda  sıcak yemek dağıtmaktayız” dedi.
 
Aynı zamanda BCF’nin Rojava yardımlarından da sorumlu olan Rewac Hacı, “Rojava Kürdistanı’na da 3 bin 700 aileye günlük 12 ekmek veriliyor. Sınır bölgelerindeki köylere yardımlarımız devam ediyor. Şera ilçesindeki 700 aileye bugün bataniye, yatak, giysi ve gıda dağıttık” ifadelerini kullandı.
 
BCF bugüne kadar depremde büyük hasar gören  Maraş, Adıyaman, Antep, urfa, Diyarbakır, Malatya, Nusaybin, Adana Hatay ve Efrin’in köyleri ile ilçelerine sıcak yemek, battaniye, yatak, içme suyu, kuru gıda, sağlık malzemeleri, giysi, çadır, nakit para, çocuk bezi, mama, katı yakıt, evler için temel ihtiyaçlar gibi yardımlar ulaştırdı.