Barzani Yardım Vakfı: Efrin’e 23 TIR yardım ulaştırdık

Barzani Yardım Vakfı, 6 Şubat depremlerinde zarar gören depremzedelere yardım ulaştırmaya devam ediyor. Vakfın verilerine göre şu ana kadar 517 bin kişiye yardım ulaştırılırken Efrin'e 23 TIR’lık yardım yapıldı ve 3 bin 600 aileye dağıtıldı.

Barzani Yardım Vakfı: Efrin’e 23 TIR yardım ulaştırdık

Barzani Yardım Vakfı (Barzani Charity Foundation-BFC) Yönetim Kurulu Üyesi Rewac Haci, yaptıkları yardıma ilişkin Rûdaw’a yaptığı açıklamada, Türkiye’de depremzedelere günlük 5 bin öğün sıcak yemek hazırlayıp dağıttıklarını, Hatay kentinde ise 2 bin kişiye iftar ve sahur verdiklerini kaydetti.

Aynı zamanda vakfın Suriye ve Rojava sorumlusu olan ve şu anda Efrin’de bulunan Rewac Haci şöyle konuştu:

“Kürdistan Bölgesi Kriz Koordinasyon Merkezi’nin de desteğiyle Efrin’e 23 TIR yardım gönderdik. Bu yardım Alman örgütü THW aracılığıyla dağıtıldı ve 3 bin 600 aileye ulaştı.”

Yardımlar battaniye, yatak, sıcak yemek, içme suyu, kuru gıda, kömür, çadır, tıbbi destek, hijyen malzemeleri ve jeneratörlerden oluştu.

Rewac Haci, Efrin’de yardımlarına devam ettiklerini belirterek şu anda her aileye 12 adet olmak üzere 3 bin 850 aileye ekmek verildiğini, şu ana kadar da 9 bin 331 hastanın kendi timlerince tedavi edildiğini söyledi.

Öte yandan vakfın verilerine göre, yardımlar depremden bu yana şu ana kadar 517 bin 709 depremzede aileye ulaştı.

Türkiye’de en fazla yardım Maraş’ta dağıtıldı, 146 bin 426 aileye ulaşıldı. Efrin bölgesinde ise 118 bin 466 aileye yardım edildi.

Yardımların ulaştırıldığı ve dağıtıldığı yerlerin Maraş, Adıyaman, Antep, Urfa, Diyarbakır, Malatya, Efrin, Silopi, Nusaybin, Adana, Hatay olduğu kaydedildi. /Rudaw