Barzani Yardım Vakfı, restore ettiği 50 okulu daha teslim etti

Barzani Yardım Vakfı (BFC) Duhok kentinde yenilediği 50 okulu il eğitim müdürlüğüne teslim ettiğini duyurdu.

Barzani Yardım Vakfı, restore ettiği 50 okulu daha teslim etti

BFC Duhok Ofisi Yetkilisi Wehîd Etrûşî konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ulusumuza ve halkımıza yaptığımız hizmetlerden dolayı çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

"BFC olarak Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Eğitim Bakanlığı ile birlikte 200 okulun tamirat ve yenilenme çalışmalarını yapma kararı almıştık" diyen Etrûşî; "Bunun için de 2 milyon dolar bütçe ayırdık. Bu temelde Duhok’ta başladığımız 50 okulu yenileme faaliyetlerimizi 500 bin dolara tamamladık." açıklamasında bulundu.

BFC Duhok Ofis Yetkilisi açıklamasının sonunda şu hususlara dikkat çekti: "Tamirat ve yenilenme çalışmaları yürüttüğümüz okullar şu şekildeydi; 10 adet lise son sınıf oukulu, 11 adet üniversite, diğerleri de ortaokullardı. Bu çalışmalarımız esnasında bölgedeki çalışan insanlarımız için de iş imkanları sağlamış olduk ve bu projelerde çalışan insanlarımıza bir gelir kaynağı sağlamış olduk."

Bu yıl Barzani Yardım Vakfı tarafından Kürdistan Bölgesi’nin farklı kentlerinde 200 okul bu yıl restore edilerek hizmete hazır hale getirildi. O okullardan bazıları şu şekilde:

Kerkük: 20 okul

Başkent Erbil: 50 okul

Süleymaniye: 50 okul

Duhok: 50 okul

Halepçe: 20 okul

Musul: 10 okul