Barzani Yardım Vakfı'nın Efrin’deki yardım çalışmaları devam ediyor

6 Şubat'ta meydana gelen Maraş merkezli depremin üzerinden üç haftayı aşkın bir süre geçti. Efrin bölgesindeki Cindires, Şiye, Mabata ve Raco ilçeleri başta olmak üzere çok sayıda yerleşim yeri depremde hasar gördü. Barzani Yardım Vakfı ekipleri halen bölgede insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Barzani Yardım Vakfı'nın Efrin’deki yardım çalışmaları devam ediyor

Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) Efrin'deki üyesi Ahmed Hasan, Rûdaw’a bu bölgelerdeki mevcut durumu anlattı.

Ahmed Hasan, “Afrin bölgesine ilk ulaşan yardım kuruluşu Barzani Yardım Vakfı oldu. Yardımlar ayın 10'unda gelmeye başladı ve şimdiye kadar Efrin bölgesine ulaşan yardım TIR’ı sayısı da 44 oldu. Ayrıca ilaç, mama, bebek sütü, battaniye, çadır, şilte... Her şey var yardım malzemelerinin içinde. Efrin ve Cindires kırsalında dağıtılıyorlar. Aslında ilk gün bazı engeller vardı ama şimdi işler iyi gidiyor, iyi yayılıyor. Kurumun ulaştığı ve dağıtım yaptığı köyler çok mutlu” dedi.

Ahmed Hasan’ın açıklamasına göre, 28 Şubat’ta Cindires yakınlarındaki Kora köyü halkına 521 koli gıda ve 85 koli süt dağıtıldı.

Ancak buna rağmen Ahmed Hasan bu durumun yükünü taşımanın zor olduğunu belirterek Birleşmiş Milletler'in müdahalesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ahmed Hasan, "Ayrıca 5 ambulans var. Doktorlar ve sağlık ekipleri Efrin kırsalını ziyaret ederek yaralı ve hastaları tedavi ediyor. Buna da büyük saygı duyutoruz. Ama gerçekten felaket çok ciddi ve büyük. Bu, Avrupa Birliği'nin, Birleşmiş Milletler'in ve bu felaketin bu ulus üzerindeki yükünü azaltmaya yardımcı olabilecek büyük ülkelerin yardımını gerektiriyor” diye konuştu.

Efrin’de bazı köylerde evlerin yüzde 70'i, bazı köylerde ise yüzde 50'si yıkıldı veya hasar gördü. Bu köylerin çoğunda hala çok sayıda insan yerinden edilmiş durumda ve evlerinde kalamıyor.