Barzani:ABD yönetiminin içinde Kürdistan’a yönelik dostça bir yaklaşım var

Barzani:ABD yönetiminin içinde Kürdistan’a yönelik dostça bir yaklaşım var

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) temaslarda bulunan Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, özel twitter hesabından attığı twitlerde  temasları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Barzani, yeni ABD yönetiminin içinde Kürdistan’a yönelik çok güçlü dostça bir yaklaşım olduğuna tanık olduklarını, bununda kendilerini oldukça memnun ettiğini belirtti. Barzani, “Amerika ile ilişkilerin daha da güçlendirilmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğü bir dönemde, yeni yönetimin içinde gördüğümüz dostça yaklaşım bizi oldukça sevindirmiştir” İfadelerinde bulundu.

Başka bir twitinde IŞİD’e karşı yürütülen amansız savaşta Peşmerge’ye sunulan destek ve yardımlardan dolayı Amerikan yönetimine ve halkına teşekkür eden Barzani, “Her ne kadar IŞİD yok oluşun eşiğine gelmiş olsa bile, ideolojisinin bölge üzerindeki etkisi devam edecektir. Bundan dolayı da terörle mücadelede Amerikan’ın bir müttefiki olarak kalmayı sürdüreceğiz.”

Temasları sırasında Kürdistan ile Irak arasında ikili ilişkileri geliştirecek bir mekanizmanın oluşturulması gerektiğini dile getirdiğini açıklayan Barzani, iki taraf arasındaki politik sorunların çözümü içinde bir mekanizmanın kurulmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani son twitinde ise, “ Temaslarım sırasında Amerikalı yetkililere, Kürtlerin Irak tarihinde çok acı bir geçmişe sahip olduğunu, bu nedenle istikrarlı bir gelecek için Bağdat’la barışçıl bir diyalog sürdürdüğümüzü ilettim” dedi.