Barzani:Teröre karşı ortak tutum geliştirilmeli

Barzani:Teröre karşı ortak tutum geliştirilmeli

Pirmam’daki Başkanlık Konutunda Hindistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ammar Şina ve beraberindeki Hindistan heyetini kabulünde konuşan Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Kürdistan’ın Hindistan ile her alanda ilişki geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

Hindistan’ın bağımsızlığı için Hindistan halkının ve önderlerinin verdiği mücadeleden övgüyle bahseden Başkan Barzani, Kürdistan halkının da bu mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Kürdistan, bölge ve dünya için büyük bir tehdit olan DAİŞ terörünün bir daha baş göstermemesi için terörizmin ideolojik olarak çökertilmesinin şart olduğunu vurgulayan Başkan Barzani, bunun için tüm ülkelerin ortak tavır sergilemesi gerektiğini söyledi.

Ammer Şina ise görüşmede Kürdistan’ı ziyaret etme ve Başkan Barzani ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hindistan’ın da Kürdistan ile her türlü ilişki geliştirmeyi istediğini söyledi.

Hindistan’ın Bağdat Büyükelçisi Pradip Sing Racpur ve Hindistan’ın Erbil konsolosu Dipak Meglani’nin de hazır bulunduğu görüşmede, teröre karşı ortak tutum ve işbirliğinin geliştirilmesi vurgulandı.

Görüşmede ayrıca Musul’da terör örgütü DAİŞ’e karşı devam eden mücadele de uzunca konuşuldu.