Başbakan Barzani'den Macron'a kutlama mesajı

Başbakan Barzani'den Macron'a kutlama mesajı

Başbakan Neçirvan Barzani, Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u kutlayarak, Erbil ve Paris arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini umut ettiğini söyledi.

Başbakan Neçirvan Barzani, bugün görevine başlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için bir kutlama mesajı yayımladı. 

Başbakan Barzani mesajında, "Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve halkı adına Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Macron'un seçimlerdeki başarısının milyonlarca Fransa vatandaşının Avrupa Birliği’nin (AB) devamı yönündeki umudunun göstergesi olduğunu belirten Barzani, bunun uluslararası istikrar ve barışın yeniden canlanmasını beraberinde getireceğini kaydetti.

Başbakan Neçirvan Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanı Macron, terörle mücadeleyi görev listesinin ilk sıralarına koydu. Kürdistan Bölgesi de IŞİD’e karşı mücadelede öncülük yapmaktadır. Beklentimiz, Fransa ile siyasi ve askeri işbirliğinin geliştirilmesi ve Ortadoğu’ya barış ve istikrar hakim olana kadar bu kararlığının devam etmesidir.”

Tarih boyunca Kürdistan ile Fransa’nın iyi ilişkiler içerisinde olduğuna vurgu yapan Başbakan Barzani, "Halkımız ne zaman acı ve felaketle karşılaşsa Fransa yardım elini uzattı. Umut ediyoruz ki Cumhurbaşkanı Macron’un döneminde ilişkilerimiz daha da gelişir” ifadelerini kullandı.

Neçirvan Barzani, mesajında ayrıca Fransa’nın eski  Cumhurbaşkanı François Hollande’a da teşekkür ederek, "Uluslararası alanda başarılı bir siyasetin sahibi oldu ve Fransa ile Kürdistan Bölgesi’nin ilişkilerini güçlendirdi” dedi.