Başbakan Mesrur Barzani Koalisyon heyetini kabul etti

Başbakan Mesrur Barzani, Koalisyon Güçlerinin Irak ve Suriye Genel Komutanı General Matthew McFarlane ile bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi. Başbakan terör ile mücadele ve reform konularında Peşmerge Güçleri’ne verilen desteği sürdürmesinden ötürü Koalisyoan Güçlerine teşekkür etti.

Başbakan Mesrur Barzani Koalisyon heyetini kabul etti

Başbakan Mesrur Barzani bugün Koalisyon Güçlerinin Irak ve Suriye Genel Komutanı General Matthew McFarlane başkanlığındaki, aralarında Erbil Başkonsolosu Irvin Hicks’in de yer aldığı askeri-diplomatik heyeti kabul etti.

Görüşmeye ilişkin Başbakan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Irak ve bölgedeki son gelişmeler, Koalisyonun Peşmerge Güçlerine terör ve IŞİD tehdidine karşı mücadelede verdiği desteği sürdürmesi ve sınır güvenliğinin sağlamasının önemi” gibi konuların ele alındığını vurguladı.

Koalisyon komutanı General Matthew McFarlane ise terörle mücadelede özellikle geçtiğimiz yıl Peşmerge ile Irak ordusu arasındaki işbirliği ve güvenlik koordinasyonunda kaydedilen ilerlemeye atıfta bulunarak, bu koordinasyonun 140. madde kapsamındaki bölgelerde güvenlik boşluğunun doldurulmasındaki önemine dikkat çekti.

Başbakan Mesrur Barzani, ABD ile  Koalisyon güçlerinin Peşmerge Güçlerine terör ile mücadelede ve bakanlık düzeyindeki reformlara verdikleri desteği sürdürmelerinden ötürü teşekkür etti.

Görüşmenin geri kalan kısmında Kürdistan Bölgesi Başbakanı’nın Bağdat temasları, Irak Başbakanı ile görüşmeleri, Irak ve Peşmerge Güçleri arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin önemi gibi konular gündeme gelen konular arasında yer aldı. 

Görüşme sonrası General McFarlane Başbakan Mesrur Barzani’ye Martin Luther King’in fotoğraf ve sözlerinin yer aldığı bir albümü takdim etti.