Başbakan Neçirvan Barzani,Kerkük açıklaması: Halk karar verecek,

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani, Kerkük'ün bütün etnik yapıların kenti olduğunu belirterek, "Kerkük'ün geleceğine Kerkük'te yaşayan bütün etnik yapılar birlikte karar verecek" dedi.

Başbakan Neçirvan Barzani,Kerkük açıklaması: Halk karar verecek,

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani, Rudaw Tv muhabiri Şifa Gardi'nin Musul operasyonu sırasında yaşamını yitirmesinin 40'ıncı günü nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Konuşmasında gündemdeki konuları da değerlendiren Başbakan, Kerkük'ün geleceğine, Kerkük'te yaşayan bütün etnik yapıların birlikte karar vereceğini söyledi.

Başbakan Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kerkük ile ilgili sözlerine ilişkin sorulan soruya, "Kürtler, 'Kerkük sadece Kürt kentidir' demiyor, bütün etnik yapıların kentidir. Kerkük'te Kürdistan bayrağı hep vardı ancak bana göre konu olduğundan fazla büyütülüyor. 2014 yılında Kerkük Musul'dan daha kötü durumdaydı. Peşmerge bu bayrak altında Kerkük'ü korudu. Peşmerge olmasaydı Kerkük'te ne Irak ne de Kürdistan bayrağı olurdu. IŞİD'in bayrağı olurdu. Bize göre; Kerkük Kürtlerin, Arapların, Türkmenlerin kentidir. Hepsinindir. Bu bir gerçektir ve biz de böyle diyoruz. Kerkük daha önce de, şimdi de, gelecekte de orada yaşayanlar için birlikte yaşamın kenti olmalıdır. Kerkük'te yaşayan etnik yapılar Kerkük üzerine karar vermelidir. Başka bir taraf Kerkük'ün geleceğine karar veremez"dedi.

"Kürt medyası ilerleme katteti”

Başbakan, Kürt medyasının yıllara göre önemli gelişme katettiğini belirtti.Irak ve bölgede yaşanan gelişmelerin dünyaya Kürt medyası aracılığıyla aktarıldığını ifade eden Barzani, bunun büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Başbakan ayrıca medyanın haberleri aktarırken doğruluk prensibine önem vermesi gerektiğini de ifade etti.