Başkan Barzani, Avrupa Birliği,AB heyetini kabul etti

Başkan Barzani, yeni atanan Avrupa Birliği Irak Büyükelçisi Ramon Blackwa ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başkan Barzani, Avrupa Birliği,AB heyetini kabul etti

Başkan Barzani, yeni atanan Avrupa Birliği Irak Büyükelçisi Ramon Blackwa ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre Başkan Barzani bugün AB Irak Büyükelçisi Ramon Blackwa aralarında AB Kuzey Afrika ve Ortadoğu ve  AB Kürdistan Bölgesi Ofisi Sorumlularının yer aldığı heyeti makamında kabul etti.

Görüşmede AB Irak Büyükelçisi Ramon Blackwa, görevine başlar başlamaz Kürdistan Bölgesi ve Başkan Barzani’yi ziyaret etmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Blackawa AB’nin Kürdistan Bölgesi ile işbirliğinin devam edeceğini belirterek, Kürdistan'da görev yapan uluslararası ve AB’li insani kurumlara hükümet tarafından verilen destekten ötürü Başkan Barzani’ye teşekkür etti. Kürdistan Bölgesi halkı ve hükümetinin savaştan kaçan göçzedelere yardımının çok değerli olduğunu sözlerine ekledi.

Irak’taki siyasi gelişmeler ve Kürdistan Bölgesi referandumunun yankılarının değerlendirildiği görüşmede, taraflar bu konularda fikir alış-verişinde bulundu. AB heyeti, Erbil-Bağdat arasında yaşanan krizin çözümü için uluslararası girişimlerin önemine vurgu yapılarak, diyalog ve yeniden istikrarın hakim olması yönünde etkili rol üstlenmek istedikleri ifade edildi.

AB’nin Irak Büyükelçisi Ramon Blackwa’ya yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Barzani, Bağdat ile diyaloğa hazır olduklarını referandum önceside açıkladıklarını belirterek, “Referandum sonrası Kürdistan Bölgesi ucu açık ajanda çerçevesinde şarsız ve her zaman müzakere ve diyaloğa hazırdır” dedi.