Başkan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Elyisse Sarayı'nda bir araya geldi.

Başkan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile görüştü

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Görüşmenin dostça bir ortamda ve olumlu geçtiğini belirten Başkan Barzani, görüşmede IŞİD'le mücadele ve bölgesel konuların ele alındığını söyledi. Barzani ayrıca Fransa'nın Peşmerge'ye verdiği destek nedeniyle Hollande'a teşekkür etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande da, "Sayın Başkan Mesud Barzani'yi burada ağırlamaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Hollande, Kürdistan'ın bağımsızlığına ilişkin bir soru üzerine "Şu anda gerçekleşmeyen bir konu hakkında sorulan soruyu cevaplamak istemiyorum. Bizim için şu an önemli olan Irak Kürdistan Bölgesi'nin istikrarı ve güvenidir” ifadelerini kullandı.

53.Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştiren Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Fransa Cmhurbaşkanı François Hollande'ın resmi davetlisi olarak bugün Fransa'ya gitti.

17-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılan Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani bugün Fransa'ya geçti. Başkan Barzani'nin hafta sonu Türkiye'ye gitmesi bekleniyor.