Başkan Barzani: Bağımsızlık vefa borcumuz

Başkan Barzani, Güney Kürdistan'ın 1991'de devrik lider Saddam Hüseyin'in rejimine karşı gerçekleşen ayaklanmanın 26'ncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Barzani: Bağımsızlık vefa borcumuz

Başkanlıktan yapılan açıklamada, Başkan Mesud Barzani'nin, zafer için bu süreçte <em>Kürdistan'ın yüksek menfaatlerinin</em> göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.

Yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İşgal, zulüm ve zorbalıklara karşı Kürdistan halkının ayaklanmasını üzerinden 26 yıl geçti. Söz konusu ayaklanma Kürdistan halkının birliği ve başarısının güzel bir deneyimiydi. Siyasi tarafların birliği ve milletin desteğiyle ayaklanmanın başarılı olması başlı başına Kürdistan özgürlükçü hareketinin tarihinde bir önüm noktasıydı. Bunun sonucunda mevcut parlamento, hükümet, seçim ve özgürlük meydan geldi.

1991 baharının ayaklanması, hem nesillerimiz için derslerle dolu. Şimdi milletimizin önünde büyük fırsatlarla birlikte büyük zorluklar da var. Bu dönemde her zamandan daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Zaferi garanti etmemiz ve bu hassas dönemi başarılı bir şekilde atlatmamız için, bu süreçte Kürdistan'ın yüksek menfaatlerini göz önünde bulundurmalıyız.

Peşmerge Güçleri IŞİD teröristleri karşısında büyük zaferler kazanırken ayaklanmanın yıldönümü kutluyoruz. Kürdistan halkı kurbanlar vererek, zorlu dönemler karşısında dayanmış. Bu yüzden ayaklanmaya en güzel yanıt ve peşmerge ile Kürdistan halkının yaptığı fedakarlıklara karşı en büyük vefa borcumuz bağımsızlık ve kesin kurtuluşla eda edilir.

Ayaklanmanın yıldönümünde şehitlerimize Allah'tan rahmet, ayaklanmada rol üstlenerek Peşmerge Güçleri'nin başarılı olmasını sağlayan herkesi saygıyla takdir ediyorum.”