Başkan Barzani Liderliğinde Dinler ve Hoşgörü Kültürü; Kürdistan Diyanet'te 8 Din'in Temsilcisi Var.

Başkan Barzani liderliğindeki Kürdistan Bölgesel Yönetimi farklı inanç kesimleri ve bileşenlere gösterdiği saygı, tanıdığı haklar, onları olduğu gibi kabul etme ve tüm haklarını isim isim ve açık bir şekilde anayasal güvenceye alarak dünyaya örnek, Ortadoğu toplumlara model ülkedir.Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Bölgesi'nde Diyanet İşlerinde sadece Müslüman değil, diğer dinlerin de temsilcileri var.

Başkan Barzani Liderliğinde Dinler ve Hoşgörü Kültürü; Kürdistan Diyanet'te 8 Din'in Temsilcisi Var.

Her inanc grubunun temsil edilmesi için Kürdistan Hükümeti Diyanet İşleri'nde 8 ayrı dinin temsilcisi var. Kürdistan Hükümeti sadece camii değil, diğer inanç sahiplerinin ibadethanelerini de inşaa ediyor. Bunun dünyada başka bir örneği yok.

Esasen Kürdistan halkı hoşgörülü bir halktır. Son zamanlarda dışarıdan gelen radikal düşüncelere karşı Kürdistan Hükümeti, El Ezher Üniversitesi ile işbirliği yaparak mücadele ediyor. Mücadele kapsamında İslam ahlakına uyman radikal düşüncelere karşı bilinçlendirme kursları veriliyor.

Sayın Mesut Barzani'nin Başkan olduğu Kürdistan'da her inanç kesimi derslerde kendi dinine göre eğitim alır. Bir inanç kesimine iktidarın kendisine göre dizayn ettiği dini kitaplar ve hocalar dayatılmaz. Oldukları gibi kendi benlikleri ile kabul edilerek desteklenir.

Bunun yanı sıra her millet kendi diline göre eğitim alırken, her toplumun yerleşim tabelalarında Kürtçe ile beraber kendi dilleri olur. Bütün bunlar net çizgilerle anayasal güvenceye alınmıştır.