Başkan Barzani: Şengal'i il yapmak için çalışıyoruz

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, yasal olmayan güçler Şengal'de kaldığı müddetçe Şengal'in inşa edilemeyeceğini söyledi.

Başkan Barzani: Şengal'i il yapmak için çalışıyoruz

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Musul'un Şengal ilçesinde Peşmerge güçleri olduğu sürece başka güçlerin ilçede varlık göstermesine müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Başkan Barzani, Ezidilerin dini lideri Baba Şeyh, önde gelen şahsiyetlerinden Mir Tahsin Bey ve beraberindekileri kabul etti.

Görüşmede Barzani ve Ezidi heyeti, IŞİD'in saldırılarına maruz kalan Musul'un Şengal ilçesinin yeniden inşası, uluslararası toplumların vereceği destekler ve Ezidilerin evlerine dönüşlerini ele aldı.

Şengal'in il olması için ellerinden gelen çabayı sergilediklerini vurgulayan Barzani, Kürdistan Hükümeti, Irak Hükümeti ve uluslararası kurum ve kuruluşlar nezdinde Şengal'in yeniden inşası için girişimlerinin devam ettiğini vurgulayarak "Ama PKK'nin Şengal'den çıkması gerekir. Uluslararası toplum, Şengal'de yasa dışı güçler olduğu sürece, ilçenin yeniden inşasına yardım eli uzatamayacaklarını söylüyor." dedi.

Şengal'de Peşmerge harici başka bir gücün kabul edilmeyeceğini belirten Başkan Barzani şöyle konuştu:

"Kürdistan'ın emniyet ve Peşmerge güçleri Şengal'de mevcut olduğu sürece başka güçlerin orada olması kabul edilemeyeceği gibi, hükümet ve Peşmerge güçlerinin hareket etmesini engelleyip bölgenin yeniden inşasının önünü de kapatamazlar."