Hollande: Bizim için Kürdistan'ın Güvenliği Her Şeyden Önemli

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani'yi dün Elysee Sarayı'nda ağırlayan Fransa Cumhrubaşkanı François Hollande, "Bizim için Kürdistan Bölgesi'nin istikrarı ve güvenliği her şeyden önemli” dedi.

Hollande: Bizim için Kürdistan'ın Güvenliği Her Şeyden Önemli

Kürdistan Başkan Barzani dün Fransa'nın başkenti Paris'te Fransa Cumhrubaşkanı Hollande'la biraraya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Başkan Barzani, görüşmenin 'dostça' ve 'olumlu' geçtiğini söyledi.

Başkan Barzani, "Buraya geliş sebebim, zor günlerde Kürdistan halkına verdiği destekten dolayı Sayın Hollande'a teşekkür etmek içindi” dedi.

Cumhurbaşkanı Hollande ise, "Öncelikle Sayın Mesud Barzani'yi burada ağırlamaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Biz her zaman Kürdistan Bölgesi'ni destekledik ve destek vermeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"Kürdistan Bölgesi'ndeki savaşın ön cephelerine kadar gittim” diyen Hollande, sözlerine şöyle devam etti: "Peşmerge Güçleri'nin kurtardığı bölgeler şimdi daha güvenli ve daha istikrarlı. Başkan Barzani'yi Fransa'ya davet etmemizin nedeni, verdiğimiz desteklerin devam edeceğini bildirmekti. Peşmerge Güçleri IŞİD'le olan savaşta ve Musul operasyonunda önemli rol üstlendi. Biz de IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon güçleri olarak onları destekliyoruz.”

Rûdaw muhabirinin "Kürdistan Bölgesi'nin bağımsızlığı konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise Hollande, "Şu anda gerçekleşmeyen bir konu hakkında konuşmak istemiyorum. Kürdistan Bölgesi'nin istikrarı ve güvenliği bizim için her şeyden önce geliyor” yanıtını verdi.

Başkan Barzani en son 2015'in Şubat ayında Fransa'yı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Hollande'la biraraya gelmişti. Cumhurbaşkanı Hollande ise 2 Ocak'ta Erbil'e gelerek, Zertik Dağı'nda bulunan Peşmerge Güçleri'ni ziyaret etmişti.