Başkan Barzani'den Hristiyanlara: Kardeşliğimizi bozamayacaklar

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Kürdistan, Irak ve tüm Hristiyan aleminin bayramını kutlayarak, ''Hiçbir savaş ideolojisi kardeşlik, sevgi ve ortak yaşamımızı bozamayacaktır'' dedi.

Başkan Barzani'den Hristiyanlara: Kardeşliğimizi bozamayacaklar

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani Noel Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, 'En vahşi saldırılar nedeniyle Hristiyan kardeşlerimiz kendi yurtlarını terk etmiş ve bir daha bölgelerine dönememişlerdir. Bu vesileyle terörün yok edildikten sonra, tüm kardeşlerimizin evlerine dönerek rahat ve huzur içerisinde yaşamalarını diliyorum.' dedi.

Başkan Mesud Barzani mesajının devamında şunları ifade etti, 'Noel Bayramı vesilesiyle şunu ifade etmek istiyorum ki; Peşmerge canı pahasına Kürdistan toprakları ile birlikte Hristiyan ve diğer halkların bölgelerini savundu, kurtardı' diyen Başkan Barzani: 'Kürdistan her zaman Hristiyan kardeşlerimizin korunduğu ve ortak yaşamın sürdüğü bir ülke olmaya devam edecektir' dedi.

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Kürdistan'da radikal düşüncelere, terörü besleyen ideolojilere, etnik, dini ve mezhepsel ayrımcılığa yer olmadığını belirterek, 'Tüm insanlar kardeştir. Hiçbir savaş ideolojisi kardeşlik, sevgi ve ortak yaşamımızı bozamayacaktır' ifadelerini kullandı.