Başkan Barzani'den Kustchera için başsağlığı mektubu

Başkan Barzani'den Kustchera için başsağlığı mektubu

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, hayatını kaybeden Kürt dostu Fransız tarihçi, araştırmacı ve fotoğraf sanatçısı Chris Kustchera'nın vefatından dolayı eşi Edit Kochera'ya başsağlığı mektubu gönderdi.

Chris Kustchera vefatının kendisi ve Kürt halkı tarafından derin bir üzüntüyle karşılandığını dile getiren Başkan Barzani, "Kürt halkının dostu Chris Kustchera, her zaman Kürt halkının yüreğinde yaşayacaktır." dedi. 
Başkan Barzani, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Kürt halkının dostu tarihçi, yazar, eşiniz Chris Kustchera'nın vefatından dolayı başsağlığı diliyor ve acılarınızı paylaşıyorum. Sayın Chris Kustchera değerli bir insan ve iyi bir Kürt dostuydu. Kürtlerin dünyada tanınmasında büyük ve saygıdeğer emekler vermiş bir dostumuzdu. Sayın Chris Kustchera, Kürt halkının günlünde hep yaşayacaktır. Sevgili dostumuzun Kürtlerle ilgili yaptığı değerli çalışmalarda kendisine eşlik edip büyük emekler vermenizden dolayı siz bayan Edit Kustchera'ya da takdirlerimi sunuyorum. Acılarınızı paylaşıyor, yüce Allah'tan kendisine rahmet ve ailesi olarak sizlere de sabırlar diliyorum."