Başkan Barzani’nden KDP’nin 14. Kongresi’ne mesaj

Başkan Mesud Barzani, KDP 14’üncü Olağan Kongresi’ne ilişkin yayımladığı mesajında, “Kongrenin sonuç ve tavsiyelerinin halkımızın yüksek çıkarlarına hizmet edeceğini umuyorum” dedi.

Başkan Barzani’nden KDP’nin 14. Kongresi’ne mesaj

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 14’üncü Olağan Kongresi’ni bugün Duhok’ta gerçekleştiriyor.

Binden fazla delegenin katılımı ile gerçekleştirilecek olan kongre, üç gün sürecek.

Başkan Mesud Barzani, KDP’nin 14’üncü Kongresine ilişkin sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı.

Barzani, “Kürdistan Demokrat Partisi 14. Kongresi bugün Dohuk'ta başlıyor. Bu vesileyle Kürdistan Demokrat Partisi'nin tüm üye ve kadroları ile Kürdistan halkını tebrik ediyorum. Kürdistan Demokrat Partisi'nin 14’üncü Kongresinin sonuç ve tavsiyelerinin halkımızın yüksek çıkarlarına hizmet edeceğini umuyorum” ifadelerini kullandı.

27 Ağustos’ta start alan kongre hazırlıkları kapsamında Kürdistan Bölgesi ile Irak genelindeki il ve ilçe teşkilatlarında kongreye katılacak olan delegelerin seçimi yapılmıştı. Bu kongreye misafir davet edilmedi.

16 Ağustos 1946'da Bağdat’ta gerçekleştirilen ilk kongrede partinin adı Kürt Demokrat Partisi olarak belirlenmiş ve genel sekreterliğe Mele Mustafa Barzani getirilmişti.

26 Ocak 1953'te Kerkük'te yapılan üçüncü kongrede partinin adı Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) olarak değiştirilmişti.

Partinin iç tüzüğüne göre 4 yılda bir kongre yapılması gerekiyor. Ancak 2014’te yapılması gereken kongre, IŞİD savaşı ve ardından koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti.

Rûdaw’a konuşan KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, kongrenin sonuçlarının daha sonra kamuoyuna duyurulacağını söyledi.