Başkan Barzani'nin Münih görüşmelerinde gündem bağımsızlık

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Münih Güvenlik Konferansı için bulunduğu Almanya'da önemli temaslarda bulundu. Yapılan görüşmelerde ana gündem konusu 'bağımsızlık' oldu.

Başkan Barzani'nin Münih görüşmelerinde gündem bağımsızlık

Başkan Mesud Barzani, Münih Güvenlik Konferansı için bulunduğu Almanya'da, gerçekleştirdiği görüşmeler kapsamında, ABD Savunma Bakanı James Mattis, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile bir araya geldi.

53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda Başkanı Mesud Barzani ilk görüşmesini Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandian ile gerçekleştirdi. Görüşme, Kürdistan Bölgesi heyetinin kaldığı otelde gerçekleşti.
Mesud Barzani, Münih'te sürdürdüğü temaslar kapsamında İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Başkan Barzani, ABD Savunma Bakanı James Mattis başkanlığındaki heyetle yaptığı görüşmede "Kürdistan'ın Bağımsızlığı" yine temel gündem konusu oldu.

Musul'da IŞİD'e karşı devam eden operasyonun ayrıntılı bir şekilde ele alındığı ve ABD'nin Peşmerge Güçleri'ne askeri desteğinin de ele alındığı da kaydedildi.

Öte yandan Başkan Barzani, ABD Savunma Bakanı James Mattis'e bir Peşmerge heykeli hediye etti.

Görüşmenin ardından Kürdistan Demokratik Sosyalist Partisi (PSDK) Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, Kurdistan24'e yaptığı açıklamada, Başkan Mesud Barzani ve heyetin gerçekleştirdiği tüm görüşmelerde, Kürdistan'ın bağımsızlığı görüşmelerin temel gündemi olduğunu belirtti.

Mahmud, "Barzani, muhataplarına Irak'ın, anayasasını uygulamada bile aciz kaldığını ve Anayasa'nın hükmünün olmadığı bir Irak'tan ayrılmanın en iyi çözüm olacağını söylüyor" dedi.