Başkan Barzani:sadece Ezidiler Kendi geleceklerine dair kararı verebilir

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Kürdistan halkının Ezidilerin arkasında olduğunu belirterek, kader ve geleceklerinin tayini sadece Ezidilerin elinde olacağını belirtti.

Başkan Barzani:sadece Ezidiler Kendi geleceklerine dair kararı verebilir

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani Ezidi Kürtlerinin 'Çarşema Sor' (Kırmızı Çarşamba) bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Ezidilerin Kürdistan halkının bir parçası olduğunu ifade eden Barzani, "Hiçbir kesim kendisini Ezidilerin üzerinde söz sahibi olarak göremez” dedi.

Başkan Barzani, mesajında şunları dile getirdi: "Ezidi yılbaşı Çarşema Sor Bayramı nedeniyle Kürdistan ve dünyadaki tüm Ezidi kardeşlerimi kutluyorum.

Ezidi Kürtler, Kürdistan'ın aziz ve ayrılmaz bir parçasıdırlar. Onların mutlulukları ve acıları, Kürdistan halkının mutluluğu ve acısıdır. Tarih boyunca Ezidi kardeşlerimiz dini kimliklerinden ötürü felaketlere maruz kalmışlardır. Ama onların Kürt kimliğine ve dini inançlarına bağlılıkları tüm planları boşa çıkarmıştır.

Allah'a şükürler olsun ki, Peşmerge IŞİD'i geri püskürttü. IŞİD işlediği suçların bedelini ödedi ve IŞİD teröristlerinin başları Ezidilerin ayaklarının altına düştü. Artık Ezidi kardeşlerimize karşı felaket ve acı yaşatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Ezidi yılbaşı, Çarşama Sor Bayramında, Kürdistan halkının Ezidilerin destekçisi olduğunu vurguluyoruz. Hiçbir kesim kendisini Ezidiler üzerinde söz sahibi olarak göremez. Kendi geleceklerine dair kararı sadece Ezidiler verebilir.”