Başkan Mesud Barzani ile Irak Başbakanı Kazımi bir araya geldi

Erbil’in Pirmam ilçesinde bir araya gelen Başkan Mesud Barzani ile Irak Başbakanı Mustafa Kazımi Irak’taki son siyasi durumu değerlendirdi.

Başkan Mesud Barzani ile Irak Başbakanı Kazımi bir araya geldi

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi bugün Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin ölüm yıldönümü törenlerine katılmak üzere başkent Erbil’e geldi.Kazımi'yi Uluslararası Erbil Havaalanı'nda Başbakan Mesrur Barzani karşıladı.

Ardından Mustafa Kazımi, Başkan Mesud Barzani tarafından Pirmam'daki Başkanlık Konutu'nda kabul edildi.

Başkan Barzani’nin ofisinden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada Başkan Barzani ile Başbakan Kazımi, ülkenin son siyasi durumundaki gelişmeler hakkında görüş alış verişinde bulundu, Irak’taki siyasi tarafların sorunları karşılıklı anlayış ve  diyalog yöntemiyle çözmesini destekledikleri ifade edildi.

 Açıklamaya göre görüşmelerde teröre karşı ve istikrarın sağlanması konusunda Erbil ile Bağdat arasındaki güvenlik ve işbirliğinin arttırılması konusunda hemfikir olduğu kaydedildi.

Irak Başbakanının daha sonra Kürdistan Bölgesi Başkanı neçirvan Barzani be Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya geleceği bildirildi.

Öte yandan bugün ölümünün 5’inci yılında KYB’nin Genel Sekreteri ve Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani için bir tören düzenlenecek. Törende Başkan Neçirvan Barzani bir konuşma yapacak.