Başkan Mesut Barzani, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Başkan Mesut Barzani, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Kürdistan ve Dünya kadınlarının 8 Mart gününü kutlayan Barzani, "Kadınların tarihteki rolü, Kürdistan devrimine katkıları ve kahramanlıkları mutluluk vesilesidir. Kürdistanlı kadınların halka hizmet noktasında gördüğü zorluklar erkeklerin gördüklerinden fazladır” dedi.

Başkan Mesut Barzani, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Barzani'nin 8 Mart mesajı şöyle;

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla..

Kürdistan kadınlarını ve tüm dünya kadınlarını kutluyorum. Azizlerini millete feda eden başı dik şehit annelerini, eş ve kızlarını kutluyorum. Kürdistan'da kadın davasının ilerlemesine katkı sunan mücadeleci kadınları kutluyorum.

Kadınların tarihin oluşumundaki rolü, devrime destekleri ve kahramanca duruşları mutluluk vesilesidir. Kadınların Kürdistan halkına hizmet noktasında gördüğü sıkıntılar erkelerin gördüğü sıkıntılardan fazladır.

Bu sebeple Hükümet erkinin, toplumun ve hepimizin kadınların kıymetini hakkıyla bilmemiz gerekmektedir. Hiçbir şekilde kadın hakları hususunda sıkıntı yaşanmamalı. Onların mutluluğu ve hakları konusunda öncelik tanımalıyız. Kadınlara karşı ayrımcılık ve şiddetin tüm türleri son bulmalı.

Kürdistan kadınları için mutluluk ve huzur içerisinde bir yaşam diliyorum.”